Scade pretul caselor.Piata imobiliara din Bulgaria in cadere libera

Imobiliare

23.07.2008 - Antena3
    Scade pretul caselor. Piata imobiliara din Bulgaria, in cadere libera.Bulgarii au acum locuinte "pe alese", prin urmare ofera preturi din ce in ce mai mici pentru case, adica maxim 1.000 de euro pentru un metru patrat construit. Totul se datoreaza unei cresteri cu peste 50 de procente al numarului de apartamente construite, anunta agentia de presa Standart News. Cu toate ca in martie si aprilie preturile au crescut cu 17 procente din cauza ratei crescute a inflatiei si a creditelor scumpe, bulgarii s-au saturat de speculatii, potrivit Standart News.

Clientii renunta frecvent la intelegerile incheiate, declara membrii Adress, cea mai mare agentie imobililara din tara vecina. Ne aflam intr-un moment de rascruce si ne asteptam ca preturile sa coboare vertiginos pana la Craciun, spun agentii imobiliari bulgari citati de Standart News.

Unul dintre factorii care influenteaza, se pare, si piata imobiliara din Bulgaria este criza din acest domeniu inregistrata la nivel mondial, dar si dezvoltarea economica puternica din diferitele regiuni ale tarii. Cel putin asta a sustinut Katya Cenova, directorul executiv al "Adress real estate", in cadrul unei conferinte de presa dedicata pietei imobiliare din tara.

Pretul mediu oferit pentru metrul patrat construit a fost de 914 euro, in prima jumatate a anului.In Ruse, al doilea mare oras din tara, pretul mediu este de 713 euro pe metrul patrat, iar in Yambol se ofera cel mai putin, adica 402 euro. Numarul bulgarilor care investesc in imobiliare a scazut dramatic in prezent.

Antena3.ro