Sase-sapte contracte noi semnate in zece zile de Cotroceni Park

Imobiliare

12.11.2009 - Ziarul financiar

AFI Palace Cotroceni, ultimul centru comercial deschis la nivel local pe o suprafata de 215.000 mp in vestul Capitalei, a mai semnat de la deschiderea din urma cu doua saptamani sase-sapte contracte noi de inchiriere cu magazine care au ales sa se extinda in cel mai mare mall din Romania.

"Estimarile ne-au fost depasite in ce priveste numarul vizitatorilor, iar asta a determinat unele companii care inca nu semnasera pentru un spatiu in Cotroceni sa vina la discutii. De la deschiderea mallului am mai semnat sase-sapte contracte si probabil in urmatoarea perioada vom mai incheia cateva", a declarat Reuven Havar, CEO al AFI Europe Romania.

Printre magazinele care se vor deschide ca urmare a semnarii contractelor in ultima saptamana, se numara retailerul polonez de imbracaminte Franco Feruzzi, cel de accesorii de lux Porsche Design si restaurantul Chopstix.

"Mai mult, in urmatoarea perioada se vor mai deschide alte trei-patru restaurante si cafenele, dintre care o unitate cu specific grecesc", spun reprezentantii centrului comercial.

In prezent sunt circa 210 magazine deschise in AFI Cotroceni, alte zece care se afla in curs de amenajare, urmand sa se lanseze in perioada imediat urmatoare.

"Avem un grad de ocupare de 95%, iar pana la sfarsitul anului sau cel tarziu pana in februarie 2010 vom ajunge la 100%", afirma Havar.

In primul weekend de la deschiderea mallului au fost 100.000 de vizitatori zilnic, iar in timpul saptamanii numarul celor care au intrat in magazine s-a situat in medie la 70.000-80.000 pe zi, potrivit AFI Cotroceni.

"Suntem constienti ca traficul scade dupa o perioada, dar noi speram sa-l mentinem la acelasi nivel dupa ce vom finaliza zona de entertainment pana in decembrie", crede executivul dezvoltatorului.

AFI Palace Cotroceni este cel mai mare mall de pe piata locala, avand o suprafata inchiriabila de aproape 80.000 mp si chiriasi precum Real, Zara, C&A, Humanic, Waikiki, Deichmann, Domo, KFC, Nordsee operatorul de cinematografe Cinema City, care va deschide si o sala 3D IMAX.

Un nou mall in zona Laromet

AFI Palace Cotroceni, a carui investitie s-a ridicat la 300 mil. euro, este al treilea proiect finalizat de grupul AFI in acest an, dupa o cladire de birouri in Sebia si un parc de business in Bulgaria.

Compania va investi alte 30 mil. euro intr-un nou centru comercial, situat in zona Laromet din Bucurestii Noi si care urmeaza sa fie finalizat la sfarsitul lui 2011. Investitia totala in mall se ridica la 50 mil. euro, 20 mil. euro fiind deja investiti in teren din fonduri proprii.

"Restul banilor sunt proveniti din credite. Am vorbit deja cu doua banci romanesti, care urmeaza sa ne finanteze", explica Havar.