S-a aprobat evaluarea terenului pe care se face cartier in Dealul Lomb

Imobiliare

15.04.2008 - Clujeanul
S-a aprobat evaluarea terenului pe care se face cartier in Dealul Lomb

Consilierii locali au aprobat, marti, proiectul de hotarare privind evaluarea terenului pe care se va realiza un cartier de locuinte de catre municipalitatea clujeana in asociere cu SC Impact Developement & Contractor. Cartierul se va intinde pe o suprafata de 179 de hectare in zona Dealul Lomb si va avea aproximativ 5.700 de locuinte. Investitia estimata pentru realizarea ansamblului rezidential este de 400 de milioane de euro.

Contributia Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca la societatea comerciala care se va infiinta in vederea viabilizarii si construirii unui cartier de locuinte in zona Dealul Lomb reprezinta 51% din capitalul social si se constituie in aportul in natura la capitalul social al noii societati, reprezentand terenul, in suprafata de 179 de hectare.

De la 10 la 35 de euro in 6 luni

In raportul intocmit de catre SC Darian Rom Suisse SRL sunt prezentate mai multe valori ale terenului ce urmeaza a fi aport in natura la societatea care va fi infiintata. Valoarea propusa de membrii comisiei de specialitate a municipalitatii si care a fost inaintata spre aprobare Consiliului Local este de 7,3 euro pe metru patrat. "Piata imobiliara s-a miscat in zona si acum pretul unui metru patrat de teren in zona Dealul Lomb este de 35-45 de euro. Preturile au explodat cam de o jumatate de an in zona Dealul Lomb de cand s-a stiut de realizarea noului cartier. Inainte de aceasta, intr-adevar, pretul era de aproximativ 10 euro. Proprietarii au crescut preturile in ideea ca terenurile din apropiere, neviabilizate, vor fi usor de conectat la reteaua de utilitati odata ce se va realiza noul cartier", a explicat pentru Clujeanul.ro specialistul agentiei imobiliare Grup de Lux, Doru Lupeanu.

Impact aduce 13 milioane de euro

Un pret de 7,3 euro pe metru patrat inseamna ca, raportat la cele 179 de hectare, valoarea aportului in natura al Primariei Cluj-Napoca se ridica la suma de aproxiamativ 13 milioane de euro. La aceasta suma se adauga contravaloarea expertizei realizate de SC Darian Rom Suisse SRL, respectiv suma de 41.650 lei.

Contributia SC Impact Developer&Contractor la societatea comerciala care se va infiinta in vederea viabilizarii si construirii unui cartier de locuinte in zona Dealul Lomb reprezinta 49% din capitalul social si se constituie in aport in numerar ce va fi varsat in intregime la constituirea societatii. Cuantumul acestui aport va fi de 12.554.568 euro.

Desi Primaria va pune la dispozitia Impact o suprafata de 267 de hectare de teren, compania va putea utiliza pentru realizarea noului cartier numai 179 de hectare.

Impact va viabiliza, pe cheltuiala proprie, tot terenul, urmand ca 33% din suprafata construibila, adica 97 de hectare, sa fie atribuita cu titlu gratuit municipalitatii. Terenul va reveni celor 2.000 de tineri carora administratia Funar le-a acordat anterior parcele in zona Dealul Lomb. Totodata, constructorul bucurestean va oferi Primariei 75 de locuinte care vor fi atribuite pentru cazurile sociale.

Remus Florescu