Rotary, proiecte imobiliare de 300 mil. euro, din care un turn de birouri de 125 metri

Constructii

14.08.2008 - Business Standard
Rotary, proiecte imobiliare de 300 mil. euro, din care un turn de birouri de 125 metri

Firma Rotary Constructii va incepe, in primavara anului viitor, constructia a doua proiecte imobiliare in Bucuresti, pe segmentele birouri si rezidential, cu investitii totale de peste 300 milioane de euro.

Primul proiect vizeaza constructia, in cartierul Pipera, a unei cladiri de birouri cu 32 de etaje si o inaltime de 125 de metri, una dintre cele mai inalte cladriri din Capitala, care va necesita o investitie de 100 mil. euro. “Am obtinut certificatul de urbanism si suntem in discutii cu mai multi investitori pentru co-finantarea proiectului, insa este posibil sa apelam si la credite bancare.

Imobilul va fi construit pe un teren al Rotary din Pipera, amplasat vizavi de showroomul Porsche si speram sa incepem constructia in primavara, dupa obtinerea autorizatiei de constructie”, a declarat pentru Business Standard Daniela Rotaru, directorul de dezvoltare al Rotary Constructii. Cel de-al doilea proiect va fi dezvoltat in parteneriat public-privat cu firma Isorast Tehnology, pe un teren de 16,2 hectare din sectorul 5, care apartine Ministerului Apararii. Ansamblul va include 2.000 de apartamente, care vor fi destinate exclusiv angajatilor ministerului, iar pretul de vanzare a locuintelor va fi de 715 euro/ mp.

“Discutiile pentru realizarea acestui proiect au durat aproape doi ani si au fost finalizate in luna iulie. Constructia va incepe dupa primirea autorizatiei, prevazuta pentru prima parte a anului viitor”, a precizat Rotaru. Valoarea investitiei este de 210 mil. euro, contributia Rotary Constructii ridicandu-se la 120 mil. euro. Rotary Constructii a mai derulat un proiect cu Ministerul Apararii, pentru construirea a 241 de locuinte la Straulesti, valoarea contractului ridicandu-se la 6 mil. euro.

Compania mizeaza pe o cifra de afaceri in urcare de la 34 mil. euro la 40 mil. euro si estimeaza un nivel de 60 mil. euro in 2009.

George Sarcinschi