Romanii prefera sa-si decoreze singuri locuinta

ANALIZE / COMENTARII , Constructii

05.11.2007 - Adevarul
Romanii prefera sa-si decoreze singuri locuinta

Atunci cand vor sa-si amenajeze locuinta, romanii tin cont de parerile proprii sau se inspira din reviste. Totodata, ei raman fideli, intr-o mare masura, stilului retro si platesc cu banii jos materialele si ustensilele de care au nevoie.

Acestea sunt principalele concluzii ale unui studiu de profil, realizat in perioada septembrie-octombrie 2007.

Studiul, facut public de reteaua de retail din domeniul amenjarilor interioare, Proges, arata rezultate surprinzatoare cu privire la amenajarile si designul interior. Romanii prefera sa isi amenajeze singuri locuinta, implicarea personala a conationalilor nostri in designul propriei locuinte fiind peste media altor tari europene.

"Implicarea personala a romanilor in cum arata casa proprie este mult peste cea a europenilor, care au o medie de 36% atunci cand sunt intrebati cum prefera sa isi amenajeze locuinta", au precizat autorii cercetarii, subliniind ca 79% din cei care au apelat la sfaturilor unor specialisti in design interior au indicat clar marca si tipul materialelor pe care le doresc in propria casa.

Annamaria Anton-Bako, directorul de marketing al Proges, a declarat pentru "Adevarul" ca, in ce priveste designul interior, consumatorul roman ramane inca fidel stilului traditionalist, desi este atent la noutatile si tendintele din domeniu.