Romanii cumpara case in strainătate

TENDINTE , Imobiliare

29.10.2007 - Gandul


<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Un apartament cu două camere în Sunny Beach costă 54.000 de euro

Apartamentele de pe litoralul grecesc şi cele din Bucureşti au acelaşi preţ

 

Apartament BucureÅŸti

Organizatorii târgurilor imobiliare au ajuns la concluzia că ro­mâ­nii mai înstăriÅ£i ÅŸi-au îndreptat atenÅ£ia spre achi­zi­Å£ionarea celei de-a doua locuinÅ£e în străinătate, fie că este vorba de vilă, apartament sau garsonieră. Acestea sunt folosite pe post de reÅŸedinţă de vacanţă pentru o perioadă de câteva săptămâni, după care proprietarii iau legătura cu agenÅ£iile de turism si le dau spre închiriere.

Cel mai recent eveniment imobiliar a avut o ofertă destul de bogată pentru străinătate. Spre exemplu, o firmă germană vinde case ceva mai vechi situate în regiunea Saxonia, în oraÅŸele Plauen, Dresda ÅŸi Leipzig, cu suprafeÅ£e cuprinse între 120 ÅŸi 400 de metri pătraÅ£i cu un preÅ£ pornind de la 19.800 de euro.

 publicat pe 24.10.2007

Suma maximă la care poate fi cumpărată o astfel de locuinţă este de 50.000 de euro. Apartamentele cu două ÅŸi trei camere cu o suprafaţă de maxim 70 de metri pătraÅ£i pot fi achiziÅ£ionate la preÅ£uri cuprinse între 14.900 ÅŸi 29.300 de euro.

Sumele par infime comparativ cu piaÅ£a românească. Proprietarul firmei Kb Im:mobile, Kornelius Krumbacher are ÅŸi o explicaÅ£ie: „Aceste locuinÅ£e fac parte din fondul locativ existent, unele necesită reparaÅ£ii, dar sunt la acelaÅŸi nivel cu cele din BucureÅŸti, mai ales cu cele din Drumul Taberei”.

Prezentă pe piaÅ£a românească de doi ani, firma a reuÅŸit să vândă până acum peste 150 de apartamente ÅŸi case. Pe lângă aceste sume, mai trebuie plătit un plus de 5,5% din valoarea imobilului, din care 3,5% taxa de dobândire a proprietăţii ce se plăteÅŸte Fiscului german, 1% taxele notariale ÅŸi 1% alte taxe.

Andrada Ghira