Romanii, atrasi de mirajul resedintelor in zone exotice

Imobiliare , TENDINTE

31.01.2008 - Capital
Romanii, atrasi de mirajul resedintelor in zone exotice

Proprietatile imobiliare in Dubai, Florida, Spania sau Grecia au devenit una dintre investitiile cele mai apreciate de catre oamenii de afaceri romani, care platesc pentru ele milioane de euro.

Interesul strainilor pentru proprietati rezidentiale in Romania are si un revers al medaliei: oamenii de afaceri romani cauta proprietati in strainatate, tranzactiile facandu-se fie pentru specularea unor oportunitati pe pietele respective, fie pentru asigurarea unei resedinte de vacanta.

Florida Investment Marketing Inc. este una dintre companiile care intermediaza tranzactii imobiliare in Statele Unite, in special in Florida. „Suntem prezenti de un deceniu in estul Europei. De ceva timp, am observat o sporire a interesului compatriotilor dumneavoastra pentru achizitionarea de locuinte in SUA, de aceea, din acest an, ne vom concentra oferta asupra acestei zone“, spune Laszlo Kovacs, CEO al Florida Investment Marketing Inc. Evident ca astfel de investitii nu sunt la indemana oricui, chiar daca crahul subprime de pe piata americana a cauzat caderi de pana la 60% ale preturilor. Omul de afaceri Zsolt Czergo, cunoscut pentru afacerile sale cu cazinouri, dar si pentru intentia de a construi un centru comercial in Bucuresti, o investitie de 60 de miliarde de lei, este unul dintre clientii interesati de achizitia unor proprietati imobiliare in Florida.