Retelele de hipermarketuri iau cu asalt cartierele Berceni si Militari, ignorand Pipera sau Rahova

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

24.04.2008 - Ziarul Financiar


Rahova si Pipera sunt printre putinele cartiere din Bucuresti in care retelele de hipermarketuri prezente in piata nu au deschis nicio unitate si nici n-au anuntat planuri pentru o investitie in aceste zone, in timp ce in vestul Capitalei, in Militari, vor fi prezente toti marii jucatori.

Situatia imobiliara din Pipera si Rahova este complet diferita, desi vorbim despre doua zone ale Bucurestiului dens populate, care ar putea absorbi un hipermarket.

Pe de o parte, Pipera a cunoscut o importanta dezvoltare in special pe segmentul de birouri si pe cel rezidential, in timp ce in Rahova a fost anuntat un singur proiect imobiliar modern, si anume mallul Liberty Center ce va fi inaugurat la sfarsitul acestui an. Acesta va avea insa o suprafata inchiriabila de doar 25.000 de metri patrati, astfel ca principala ancora de retail alimentar va fi reteaua germana Billa, cu o unitate de 2.200 de metri patrati.

In zona cartierului Militari, in care se afla deja un hipermarket Carrefour, prima unitate din Romania a retailerului francez, si un magazin Cora, vor fi prezenti toti cei patru jucatori importanti de pe acest segment, dupa ce si retelele Auchan si Real isi vor inaugura unitatile.

Magazinul Auchan se va afla in cadrul parcului de retail Shopping Center Militari, in care este de mai mult timp operationala o unitate a retailerului de bricolaj Praktiker, in timp ce hipermarketul Real se va afla mai central, la intersectia cartierelor Militari, Drumul Taberei si Cotroceni, in cadrul mallului Cotroceni Park.

Cristi Moga