Regele mallurilor face 40 mil. euro din chirii. Dar are credite de peste 200 mil. euro

Imobiliare

03.02.2010 - Ziarul financiar
Regele mallurilor face 40 mil. euro din chirii. Dar are credite de peste 200 mil. euro

Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, cel mai puternic antreprenor roman din industria centrelor comerciale, a incasat anul trecut 39,9 mil. euro din inchirierea celor patru centre Iulius Mall pe care le detine in Timisoara, Cluj, Suceava si Iasi, in crestere cu 14%, pe fondul inaugurarii unei extinderi la Timisoara si a primului an de operare integrala a proiectului din Suceava.

Cele mai mari venituri din inchiriere le-au inregistrat proiectele din Timisoara (14 mil. euro) si Cluj (11,3 mil. euro), in timp ce mallurile din Moldova - Suceava si Iasi - cu suprafete mai mici, dar si cu dificultati mai mari in ceea ce priveste vanzarile, au generat venituri de 8 mil. euro, respectiv 6,6 mil. euro, potrivit datelor companiei.

Cele patru malluri, care au necesitat o investitie de 260 mil. euro, au atras pe parcursul anului trecut 40 de milioane de vizite.

Dascalu a dezvoltat reteaua Iulius Mall cu ajutorul unor credite bancare obtinute de la banci precum UniCredit sau Eurohypo, astfel ca o buna parte din veniturile incasate merg catre plata ratelor bancare.

Dascalu, 40 de ani, a studiat Administrarea Afacerilor in Timisoara si a dezvoltat primul mall din afara Capitalei in urma cu zece ani. El a intrat in afaceri fiind sprijinit prin contacte cu bancile elene de actualul Patriarh al Romaniei, Daniel, care era la vremea respectiva Mitropolit al Moldovei.