Regele mall-urilor face locuinte la Timisoara

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

11.12.2007 - Business Standard
Regele mall-urilor face locuinte la Timisoara

Dezvoltatorul imobiliar Iulius Holding, companie controlata de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, si-a inregistrat o noua firma in Timisoara, pentru un viitor proiect rezidential, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Iulius Residential Timisoara are ca actionar majoritar compania Iulius Holding, cu 99% din participatii, si pe Iulian Dascalu, ca administrator.

Contactati de Business Standard, reprezentantii companiei au confirmat faptul ca au in proiect un nou complex rezidential in Timisoara, dar nu au vrut sa ofere inca detalii suplimentare despre acesta.

Compania nou-infiintata are un capital social de 284 de euro si are ca domeniu de activitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.

Iulius Group are proiecte in desfasurare de 350 milioane de euro. Dupa investitia de peste 60 milioane de euro, finalizata recent, la Iulius Mall Cluj, Iulius Group mai are in desfasurare alte trei proiecte: construirea ansamblului Palas din Iasi, ridicarea Iulius Mall Suceava si extinderea Iulius Mall Timisoara.

Ansamblul Palas este cea mai mare investitie privata realizata in zona Moldovei, cu un buget care se ridica la peste 200 milioane de euro. Proiectul contine o zona rezidentiala, o zona de business, cu spatii de birouri si hoteluri, si o zona de entertainment, a carei atractie principala va fi Royal Park. Suprafata construita a intregului proiect va fi de circa 250.000 de metri patrati.

La Suceava, s-au investit 100 milioane de euro, finalizarea lucrarilor fiind estimata pentru a doua jumatate a anului 2008.

La Timisoara, Iulius Group va investi 50 milioane de euro in extinderea Iulius Mall Timisoara, dublu fata de estimarile initiale. Lucrarile au demarat in aceasta toamna. Iulius Group este activ in domeniul dezvoltarii si operarii de centre comerciale in Romania.

Alexandru Urzica