Raiffeisen evolution, trei proiecte de peste un mld. Euro

Imobiliare

17.04.2008 - Business Standard
Raiffeisen evolution, trei proiecte de peste un mld. Euro

Compania Raiffeisen evolution (RE) project development, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului austriac Raiffeisen, are in plan, pentru urmatorii opt ani, trei proiecte imobiliare in Bucuresti si in imprejurimi, pentru care va investi peste un miliard de euro, au anuntat reprezentantii companiei.
Lucrarile la primul dintre aceste proiecte, denumit Floreasca City, au inceput de curand, pana in prezent, compania investind in teren si proiectare 50-60 mil. euro din surse proprii. Complexul va fi dezvoltat in doua etape, prima care va cuprinde doua cladiri de birouri si un mall, iar a doua va consta in o a treia cladire de birouri. Intregul proiect va avea o suprafata inchiriabila de 94.000 mp, din care 33.000 mp vor reveni unei cladiri de birouri turn, 17.000 mp - celei de-a doua cladiri de birouri si 33.000 mp - mall-ului.

“In prezent, ne aflam la faza de desemnare a antreprenorului general al proiectului, care va fi ales prin licitatie. Una dintre firmele participante va fi Strabag”, a declarat Ionel Giuglea, managing director al Raiffeisen evolution. Investitia in proiect a fost estimata la 250 mil. euro si va fi asigurata in proportie de 20-25% din sursele proprii ale RE, iar restul - din credite bancare, in principal de la Raiffeisen. Data de livrare a centrului comercial si de afaceri este programata pentru trimestrul patru din 2010.

Al doilea si cel mai mare proiect aflat in portofoliul companiei va fi dezvoltat in zona Straulesti a Capitalei, langa proiectul Petrom City, pe un teren de zece ha, cumparat de RE in 2006 de la Petrom, pentru 90 mil. euro. “Ansamblul va cuprinde, cel mai probabil, locuinte si va avea o suprafata construita de 400.000 mp. Investitia necesara proiectului a fost calculata la 600-700 mil. euro si extinsa pe o perioada de zece ani”, a declarat Monica Barcutean, managing director al RE. Al treilea proiect va fi dezvoltat pe un teren de trei hectare, localizat in Balotesti si va cuprinde un numar de 170 de unitati rezidentiale, cu suprafete cuprinse intre 90 si 160 mp. Investitia in acest proiect a fost aproximata la 35 mil. euro. “Suntem interesati si de investitii in provincie. Deocamdata, nu am achizitionat terenuri in afara Bucurestiului, dar nu ne grabim”, a mentionat Ionel Giuglea.

Alexandru Urzica