QCM construieste vile care folosesc energie regenerabila

Constructii , PROIECTE / DEZVOLTARE

13.03.2008 - Bursa

Compania romaneasca "QCM" (Quantum Consultance and Management) a lansat, ieri, intr-o conferinta de presa, proiectul "Adnana Residence". Complexul imobiliar este o investitie de 2,4 milioane de euro. Finantarea este asigurata in proportie de 75% din veniturile companiei, iar 25% din imprumuturi bancare.

Pentru urmatorii trei ani, dezvoltatorul isi propune inves­titii de aproximativ trei milioane de euro. Andrei Apetrei, directorul general al "QCM", estimeaza, pentru acest proiect, un profit de 50% din vanzarea locuintelor.

Ansamblul "Adnana Residence" este format din patru vile in stiluri arhitecturale diferite. Constructiile vor avea o imbinare de trasaturi neo-americane cu influente europene, mediteraneene sau eclectic frantuzesti. Locatia mini-cartierului este in zona de nord-vest a Bucurestiului, Buftea - Crevedia, pe un teren cu deschidere la lac.

Complexul este primul din tara care implementeaza utilizarea energiilor alternative. Constructiile vor fi dotate cu pompe de caldura si panouri solare. Pompele folosite de companie functioneaza numai cu apa si la 1 kw consumat produc 6 kw. Acestea vor fi pompe de 20 kw si vor cantari 220 kg. Panourile solare vor fi integrate in acoperis. Geamurile termoizolante vor fi triplu stratificate. Incalzirea se va face prin pardoseala. Statiile de epurare sunt de provenienta japoneza.

Vilele vor avea un pret de pornire de 700-800 de euro/mp, in functie de finisaje. Constructia complexului a inceput din 10 decembrie 2007 si va fi finalizata in decembrie 2008. Vilele vor avea si un heliport si piscina comuna. Terenul acestui minicartier are o suprafata de 4.000 mp. Fiecare casa are cate 250 mp suprafata des­fasurata. Intre case este o dis­tanta de sase metri. Fiecare vila se va da la cheie.

Andrei Apetrei a mai declarat ca din cei 30.000 mp pe care ii detine in plus fata de aceasta investitie, 6.000 mp sunt in Delta Dunarii. Terenul de la Sulina va fi folosit in scopul cons­truirii unui complex turistic. Executia acestuia va incepe anul viitor. Compania va investi in acest proiect peste 200.000 de euro. Hotelul din Delta va avea o capacitate de cazare de 60 de locuri si va dispune de doua autocare. "QCM" va inves­ti si intr-un teren in scopul des­chiderii unei cariere de piatra.

Bianca Cojocaru