Pulsul pietei imobiliare din tara: Cele mai importante stiri

Imobiliare

21.02.2011 - Wall street
Pulsul pietei imobiliare din tara: Cele mai importante stiri

Afla care au fost cele mai importante stiri despre piata imobiliara din marile orase, in ultima saptamana.

Centrele de spa si fitness se extind in Cluj-Napoca

Centrele de spa si fitness, afaceri in extindere la Cluj, titreaza Ziua de Cluj. O societate vrea sa construiasca un centru de wellness cu bazin de inot langa restaurantul Sinaia din cartierul Grigorescu, iar o alta firma din domeniu se extinde in Marasti, noteaza publicatia clujeana. Proprietarii unui club de fitness din Marasti vor sa construiasca un centru spa cu piscina in apropierea hipermarketului Kaufland.

Aceeasi publicatie scrie despre Teapa imobiliara “Baciu-Residential”: zeci de plangeri penale. Ansamblul imobiliar prezentat in 2008 sub denumirea “Baciu-Residential”, ce trebuia sa cuprinda sase blocuri, este la momentul actual doar o fundatie parasita.

Noi mall-uri pe harta Iasiului

Bloc din Iasi, rupt in doua de vantul puternic, scrie publicatia Buna Ziua Iasi. Vantul puternic care s-a abatut in urma cu o saptamana peste Iasi a facut ravagii, cele mai mari stricaciuni producandu-se la un bloc din cartierul Alexandru cel Bun. Aproape jumatate din acoperisul blocului a fost smuls de vant si dus pana in curtea Grupului Scolar Economic de Turism Iasi, potrivit ziarului citat.

Ziarul de Iasi scrie despre doua mall-uri care urmeaza a fi construite in zona Piata Niculina. Pe locul fostei fabrici Nicolina ar urma sa fie construit un nou centru comercial. In acest sens, societatea Sticknet Investment a depus la Primarie un plan urbanistic zonal pentru o suprafata de peste 62.000 mp.

Incendiu la un proiect rezidential din Brasov

Complexul rezidential Silver Mountain din Poiana Mica a fost cuprins joi de flacari, scrie Buna Ziua Brasov. Trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, unul din Poiana, doua din Brasov, au fost solicitate sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit putin dupa ora 15.00, la acoperisul unei mansarde. Numai 15 mp de izolatie au fost distrusi de flacari, iar acum urmeaza ca pompierii sa stabileasca de unde a pornit focul, arata publicatia citata.

Proiectul Silver Mountain este situat in Poina Brasov si se intinde pe o suprafata de 700.000 mp. In anul 2008, acesta era prevazut cu un heliport, astfel incat sa se poata ajunge in cel mult 40 de minute de pe Aeroportul Baneasa.

Proprietarii din Timisoara nu isi pot folosi terenurile

Zeci de timiseni s-au trezit cu terenurile… in aer, scrie Ora de Timis. Peste jumatate din terenurile integrate retelei ecologice europene Natura 2000 sunt proprietate privata, iar proprietarii parcelelor din acea zona, multi dintre ei timisoreni, s-au trezit peste noapte ca nu le mai pot folosi cum isi doresc.

Potrivit lui Ioan Sorincau, primarului comunei Mosnita, de pe teritoriul careia au fost introduse in aria protejata cateva sute de hectare prin programul Natura 2000, proprietarii nu au aflat de decizia Guvernului decat in momentu cand a fost ceruta extinderea situlu, arata Ora de Timis.

Dezvoltatorii din Craiova "scapa" de TVA

„Baietii destepti“ din imobiliare, titreaza Gazeta de Sud. Craiovenii care au construit si vandut apartamente, case si terenuri pe persoana fizica, in scop economic, si care datorau statului zeci de milioane de lei sub forma de TVA au inceput sa castige procesele intentate Fiscului.

Dezvoltatorii imobiliari cer in instanta anularea actelor incheiate de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj prin care li se imputa TVA in suma de 18 milioane de lei, plus dobanzi si majorari de intarziere de 11 milioane de lei, potrivit directorului adjunct al Fiscului doljean, Ioan Filipescu, citat de Gazeta de Sud.