Protectie impotriva electrosmogului si reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu ajutorul ferestrelor GEALAN

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

Bucuresti – 07 iulie 2009 – GEALAN, liderul pietei romanesti de profile din PVC pentru ferestre si usi, anunta lansarea in Romania a doua noi tipuri produse – GEALAN-REFLECT si gama de 7 camere din seria S8000 IQ, ce imbina tehnologii inovative pentru a oferi un maximum de confort utilizatorului, contribuind in acelasi timp la protectia mediului inconjurator.

Astfel, profilul GEALAN-REFLECT ofera protectie efectiva contra radiatiilor electromagnetice ale echipamentelor de telecomunicatii moderne. Campurile electrice si undele electromagnetice pot avea efecte ingrijoratoare asupra organismului uman, mai ales cand retelele electrice si releele de telefonie mobila sunt in imediata apropiere a zonelor rezidentiale. Urmarile posibile ale expunerii constante la astfel radiatii pot fi capacitatea de concentrare scazuta, slabirea sistemului imunitar sau chiar depresiile.

Profilele GEALAN-REFLECT dispun, prin tehnologia de productie de ultima generatie, de un strat protector care reflecta radiatiile de frecventa inalta, diminuand intensitatea undelor electrice si electromagnetice cu pana la 99,9%, dupa cum demonstreaza studiile efectuate de specialisti ai Catedrei de Tehnici de Frecvente Inalte, Micorunde si Tehnici Radar, de la Universitatea Militara din Munchen. Concret, cand pe partea exterioara a ferestrei exista, spre exemplu, o intensitate a radiatiilor de  1.000 μW/m2, in interior se inregistreaza doar 1 μW/m2.

„Ne bucuram sa putem oferi si clientilor nostri din Romania aceasta tehnologie inovatoare, care poate avea o contributie importanta la protejarea sanatatii,” a declarat Aurel Vlaicu, Director General, GEALAN Romania. „Dezvoltarea profilelor GEALAN-REFLECT este rezultatul importantei pe care o acordam imbunatatirii conditiilor ambientale din locuintele beneficiarilor si o dovada in plus a pozitiei de lider pe care o ocupam pe piata profilelor din PVC pentru ferestre si usi. Partenerii GEALAN dobandesc prin GEALAN-REFLECT un avantaj competitiv, intrucat niciun alt producator nu are un astfel de produs in program.” a adaugat  Aurel Vlaicu.

Utilizarea GEALAN-REFLECT nu se limiteaza la locuinte. Nevoie de protectie contra radiatiilor electromagnetice exista spre exemplu in laboratoare, clinici si in unele domenii industriale, unde aparatura tehnica ultrasensibila trebuie protejata de semnalele pulsante ale releelor de telecomunicatii.

Profilele cu 7 camere din seria S8000 IQ contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Noile profile cu sapte camere interioare din cadrul sistemului GEALAN S8000 IQ se remarca printr-o serie de caracteristici inovatoare proiectate sa vina in intampinarea nevoilor utilizatorului din punctul de vedere al tehnologiei si al design-ului, dar si al protectiei mediului inconjurator.

Astfel, printre avantajele oferite de profilele Gealan S8000 IQ cu 7 camere se numara si geometria profilului: datorita dispunerii celor 7 camere, tocurile si cercevelele satisfac cele mai ridicate exigente cu privire la izolatia termica si fonica, ceea ce contribuie semnificativ la reducerea schimburilor termice, ajutand la pastrarea caldurii in interior pe timpul iernii si la mentinerea unei atmosfere placute si racoroase pe timpul verii. Prin reducerea costurilor cu incalzirea, aceste profile contribuie si la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera. Pentru a asigura un microclimat placut in incapere, profilele pot fi echipate cu dispozitivul de ventilatie patentat GECCO – GEALAN CLIMA CONTROL.

Profilele se caracterizeaza prin adancimi aparente uzuale si se integreaza perfect in sistem atat optic cat si din punct de vedere tehnic si sunt disponibile in numeroase variante de folii uni sau  decor lemn.


Despre GEALAN Romania
GEALAN Romania este subsidiara din Romania a grupului german GEALAN Fenster Systeme GmbH, producator de profile din PVC pentru usi si ferestre cu geam termoizolator. A fost infiintata in 1997 avand ca obiect de activitate, in prima faza, comercializarea produselor marca GEALAN, din 1999 trecand la productie proprie. In prezent GEALAN Romania detine o cota de
piata de aprox. 30% si are cea mai mare notorietate in Romania pe piata ferestrelor din PVC. GEALAN colaboreaza cu cca 600 firme partenere in Romania livrand acestora componentele si tehnologia necesara productiei de ferestre termoizolante din PVC. Compania mai livreaza profile si catre pietele din Bulgaria, Republica Moldova si Germania.

Despre Gealan Fenster-Systeme
Cu peste 1200 de angajati si cu o prezenta semnificativa pe pietele europene, grupul german GEALAN Fenster Systeme este un competitor puternic pe piata ferestrelor din PVC.
Zilnic de la cele 11 filiale GEALAN din Europa sunt livrati zeci de mii de metri de profile din PVC, profile a caror calitate este cunoscuta si apreciata in tari ca: Germania, Franta, Olanda, Belgia, Ungaria, Slovacia, Spania, Polonia, Rusia, Ucraina, Italia, etc.