Proprietatile scumpe se vand la jumatate din pretul afisat

Imobiliare

08.09.2009 - Capital

Vilele de milioane de euro din Bucuresti se tranzactioneaza la preturi cu pana la 50% mai mici decat cele afisate pe siteurile de imobiliare. Un exemplu este cladirea ambasadei Malaeziei, care  a fost vanduta de curand pentru 3,5 milioane de euro, desi fusese scoasa la vanzare cu un pret de opt milioane de euro.

„De regula, pretul real este undeva la jumatate din pretul afisat. Cine reuseste sa inteleaga acest lucru face tranzactia, cine nu, nu”, explica Dana Chiracu, senior broker & trainer HomeLife. Ea mai spune ca, pe fondul crizei economice, numarul  caselor foarte scumpe scoase la vanzare a crescut.

Cristian Orzan, managerul agentiei imobiliare Geda Serv, este optimist si sustine ca preturile la case nu mai pot sa scada foarte mult, pentru ca “undeva pe aici este fundul sacului”.

Pe site-urile de profil, multe dintre ofertele afisate par a fi uitate acolo din perioada de glorie a pietei imobiliare romanesti. Cea mai scumpa vila scoasa la vanzare se afla pe Imobiliare.ro si costa 8,5 milioane de euro, fiind situata in zona Cismigiu. Pe Bizimobiliare.ro, apare la vanzare o vila de 8,2 milioane de euro in zona Piata Romana, una la 8 milioane de euro in zona Dorobanti, alta la 7,6 milioane de euro in Piata Victoriei. Tot pe acest site putem gasi un castel aflat in zona Parcului Carol, amenajat ca hotel de lux, scos la vanzare cu un pret de 14.000.000 de euro.