ProLogis inchiriaza 8.400 de metri patrati catre Geodis

Imobiliare

11.06.2009 - Curierul National
ProLogis inchiriaza 8.400 de metri patrati catre Geodis

ProLogis, unul dintre principalii furnizori globali de spatii de distributie, a anuntat ieri ca inchiriaza 8.400 de metri patrati din spatiile recent dezvoltate in Bucuresti catre Geodis, furnizor de servicii de logistica si transport international pentru terti, parte a SNCF (Caile Ferate Franceze), cunoscut in Romania drept Geodis Calberson, se arata intr-un comunicat al companiei.
Geodis va ocupa spatiul intr-una dintre cladirile din ProLogis Park Bucharest A1, parc logistic modern situat de-a lungul autostrazii Bucuresti - Pitesti, principala conexiune est-vest a Romaniei, la aproximativ 23 de kilometri vest de Bucuresti. Geodis este clientul ProLogis in noua tari din Europa si va utiliza spatiul din Romania drept centru regional de distributie pentru a deservi clientii care solicita servicii logistice pe teritoriul Romaniei.
"Nu este atipic sa observam o cerere pentru servicii de calitate in contextul in care conditiile economice se atenueaza, iar acest fenomen se extinde in Europa Centrala si de Est", a spus Ben Bannatyne, managing director ProLogis. "Suntem incantati de faptul ca spatiile noastre de inalta calitate continua sa atraga companii de top precum Geodis si ca putem colabora cu ei din nou in unul dintre parcurile noastre. ProLogis Park Bucharest A1 este o alegere excelenta, nu doar pentru pozitionarea strategica intre estul si vestul Europei, ci si pentru design-ul si constructia sustenabile".
"Geodis este un client global pentru ProLogis, iar parteneriatul nostru este unul puternic, pe termen lung. Stim din experienta ca pentru dezvoltarea unei afaceri sunt necesari parteneri de incredere care sa ne sprijine in acest proces. ProLogis este un astfel de partener, alaturi de care putem realiza obiectivul de a deveni cei mai buni in domeniul transportului si logisticii. Acesta este cel de-al treilea contract de inchiriere pe care il semnam cu ProLogis in Romania si este cea mai buna dovada a faptului ca suntem pe deplin satisfacuti de cladirile extraordinare pe care le ofera ProLogis Park Bucharest A1", a spus Pierre Kosc, director general Geodis Calberson Romania.
ProLogis Bucharest A1 cuprinde patru cladiri totalizand 108.600 de metri patrati de spatiu industrial de clasa A, dintre care 28.000 de metri patrati sunt certificati conform standardelor EPC. Parcul a fost recunoscut drept "Cel mai bun proiect imobiliar industrial din Europa de Sud-Est" in cadrul Galei SEE organizate de catre Europaproperty.com.