Proiectul Park Lake Plaza se construieste, dar nu in Parcul IOR

Constructii

28.07.2008 - The Money Channel
Proiectul Park Lake Plaza se construieste, dar nu in Parcul IOR
Park Lake Plaza se face, dar nu in parcul IOR asa cum s-a vehiculat ceva vreme. Dezvoltatorul imobiliar Caelum Development, initiatorul proiectului si proprietarul terenului de 8,2 hectare, spune ca locatia aleasa nu a fost niciodata parte a domeniului public si nici nu a fost si nu este spatiu verde. Avand in plan realizarea unuia dintre cele mai impozante complexuri comerciale din Romania si Europe Centrala si de Est, developerul promite integrarea parcului IOR-Titan in proiectul sau, cat si reabilitarea spatiilor verzi existente.

Park Lake Plaza, unul dintre cele mai controversate proiecte imobiliare ale momentului, se va realiza conform planului. Dezvoltatorul si proprietarul terenului complexului, Caelum Development spune ca cele 8,2 hectare alocate nu au fost niciodata proprietate publica si nici spatii verzi. De asemenea terenul nu a fost amenajat ca baza sportiva de catre Clubul Sportiv Spartac si nu a fost vreodata in evidentele Ministerului Tineretului si Sporturilor si nici in cele ale Agentiei Nationale pentru Sport. Terenul a fost dobandit prin cumparare, este viran si nu este afectat de nicio utilitate.


Potrivit unui comunicat de presa transmis de catre dezvoltator, “Caelum Development si Sonae Sierra intentioneza sa edifice, in principal pe terenul de 8,2 hectare, un complex comercial fara precedent in Romania si in Europa Centrala si de Est prin functiunile si caracteristicile sale in materie de solutii constructive si de protectie a mediului inconjurator. In paralel, Caelum Development intentioneaza sa finanteze proiecte de infrumusetare si de reabilitare a Parcului IOR-Titan, fiind constient de faptul ca de pastrarea si modernizarea parcului va depinde si mentinerea succesul proiectului”.