Proiectele rezidentiale de anvergura dubleaza pretul terenurilor din zona

Imobiliare

27.03.2008 - Business Standard
Proiectele rezidentiale de anvergura dubleaza pretul terenurilor din zona

Simplul anunt al dezvoltarii unor proiecte rezidentiale de proportii, in anumite zone limitrofe Capitalei, de genul proiectului Baneasa sau Cosmopolis, poate duce la dublarea pretului terenurilor, sunt de parere analistii principalelor companii de consultanta de pe piata locala.

In zonele in care se anunta proiecte rezidentiale noi si in care mai sunt terenuri disponibile pentru construire, pretul acestora este influentat, intr-o anumita masura, de lansarea proiectului rezidential.
Aceasta influenta depinde de o serie de factori cum ar fi: nivelul de dezvoltare al zonei respective, preturile apartamentelor vechi din acea zona, calitatea infrastructurii sau existenta utilitatilor.
In general, pentru terenuri aflate in Bucuresti, in zone deja dezvoltate, anuntarea unui nou proiect rezidential in acel loc nu influenteaza cu mult pretul terenurilor.

“Spre exemplu, in Titan, zona strazii Liviu Rebreanu, anuntarea proiectului Adama - Evocasa Armonia, a urcat pretul terenurilor de la 900 - 1.000 euro/metru patrat la 1.100 - 1.300 euro/metru patrat in sase luni”, a declarat Florian Velcu, broker in cadrul companiei de servicii imobiliare Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Alexandru Urzica