Proiecte Imobiliare finalizate cu intarziere

Imobiliare , PROIECTE / DEZVOLTARE

24.06.2008 - Romania Libera


Majoritatea proiectelor imobiliare din Romania ar putea fi finalizate cu intarziere, iar unele nu vor fi realizate, din cauza dificultatilor cu care se confrunta dezvoltatorii in gasirea
firmelor de constructii si asigurarea utilitatilor, estimeaza Reuven Havar, CEO pentru Romania al AFI Europe.

Intr-o tara normala, dezvoltatorii au probleme cu gasirea cumparatorilor si a chiriasilor si pentru identificarea celor mai bune terenuri. In Romania nu sunt probleme cu gasirea clientilor, terenuri exista, pentru ca nu este situatia din Cehia unde nu au fost fabrici in oras care sa fie relocate, problema este sa gasesti contractor general si sa asiguri infrastructura necesara proiectelor, a declarat, recent cu ocazia unui seminar pe teme imobiliare, directorul executiv pentru Romania al dezvoltatorului israelian. Mai mult, acesta a precizat ca a incercat timp de sase luni sa gaseasca contractor general pentru unul dintre proiectele pe care compania le dezvolta in Bucuresti.

AFI Europe este implicata in dezvoltarea a zece proiecte imobiliare in Romania, care presupun investitii de peste doua miliarde de euro in urmatorii 14 ani.
Compania dezvolta proiecte rezidentiale si comerciale in municipiile Arad, Bucuresti si Ploiesti. Dezvoltatorul apartine grupului israelian AFI Israel, controlat de omul de afaceri Lev Leviev cu operatiuni in sectorul imobiliar, energetic, hotelier, modei si infrastructurii.

Prezent la seminar, Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), a subliniat la randul sau faptul ca anul trecut gradul de nerealizare a proiectelor de locuinte a fost de 40 la suta fiind livrate pe piata din Bucuresti doar 8.000 de unitati noi.