Proiect spaniol de 140 milioane de euro in nordul Capitalei

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

28.10.2007 - Adevarul

publicat pe 7.08.2007 


Firma cu capital spaniol Delorian Group va începe anul viitor construcÅ£ia unui proiect imobiliar în zona de nord a Capitalei, care va include 1.000 de apartamente ÅŸi spaÅ£ii comerciale cu o suprafaţă totală de 100.000 metri pătraÅ£i, valoarea investiÅ£iei fiind de circa 140 milioane euro.

 „Am început elaborarea acestui proiect în urmă cu doi ani ÅŸi jumătate ÅŸi am finalizat deja toate detaliile legate de proiectare. În prezent avem toate avizele necesare, aÅŸteptăm doar autorizaÅ£ia de construire, care va fi eliberată cel târziu în luna octombrie, iar lucrările vor începe în cursul anului viitor", a declarat Andrei Sandu, directorul general al firmei Mediacity, consultantul proiectului.

Ansamblul va fi dezvoltat pe un teren de 50.000 de metri pătraÅ£i, amplasat între ÅŸoseaua Ionescu-SiseÅŸti ÅŸi lacul GriviÅ£a, ÅŸi va include 13 clădiri cu aproximativ 1.000 de apartamente ÅŸi spaÅ£ii comerciale ÅŸi de servicii, cu o suprafaţă construită totală de circa 100.000 de metri pătraÅ£i. Apartamentele vor avea suprafeÅ£e construite cuprinse între 35 ÅŸi 110 metri pătraÅ£i, iar complexul va dispune de parcări ÅŸi spaÅ£ii de depozitare cu o suprafaţă totală de 45.000 metri pătraÅ£i.

Potrivit lui Sandu, valoarea de piaţă a proiectului la finalizarea lucrărilor va atinge 200 milioane de euro, calculată la preÅ£urile solicitate în prezent în zonă, de circa 2.000 de euro pe metru pătrat. Sandu a afirmat că a fost contactat de la o serie de companii ÅŸi fonduri de investiÅ£ii străine interesate de asocieri sau chiar de cumpărarea proiectului, precizând însă că o decizie în acest sens va fi luată abia după obÅ£inerea autorizaÅ£iei de construcÅ£ie.

Compania Delorian Group a fost înfiinÅ£ată în anul 2004 ÅŸi este controlată de doi oameni de afaceri spanioli, care au dezvoltat în ultimii 20 de ani mai multe imobiliare în nordul Spaniei. Proiectul din ÅŸoseaua Ionescu-SiseÅŸti reprezintă prima investiÅ£ie a companiei pe piaÅ£a românească. Firma Media City din BucureÅŸti a fost înfiinÅ£ată în anul 1996 ÅŸi furnizează servicii de consultanţă imobiliară, intermediere a tranzacÅ£iilor, managementul proprietăţilor, studii de piaţă ÅŸi de fezabilitate, precum ÅŸi promovări de proiecte ÅŸi evaluări imobiliare. (Mediafax)