Proiect imobiliar de 40 mil. euro

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 1.08.2007

 

Eurobank Properties, companie de investitii imobiliare, membra a grupului elen Eurobank EFG, este aproape de incheierea unui acord pentru achizitia unei cladiri de birouri in Bucuresti, in valoare de 32-40 milioane de euro, a declarat, pentru Reuters, directorul executiv Aristotelis Karytinos.

Cladirea ar putea adaposti companiile din cadrul grupului EFG prezente pe piata romaneasca. "La momentul actual, negociem preluarea unei proprietati de birouri in Bucuresti, iar companiile din grupul EFG sunt potentiali chiriasi", a afirmat Karytinos. El a mai spus ca Eurobank Properties va investi si in alte state din Europa de Est.

"Strategia noastra este sa ramanem un fond grecesc, in principal, dar suntem interesati de alte state central si est-europene, precum Romania, Serbia si Bulgaria", a precizat Karytinos. Ritmurile de crestere din Europa de Est ofera oportunitati importante, iar Eurobank Properties ia in calcul intrarea pe pietele din Polonia si Ucraina, in viitor. Grupul vrea sa profite de modificarile recente ale legislatiei grecesti din domeniul investitiilor, care acorda o mai mare libertate companiilor imobiliare locale, pentru activitatile derulate in strainatate.

EFG Eurobank controleaza in Romania Bancpost si companiile EFG Eurobank Leasing, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities si EFG Eurobank Property Services. Activele totale ale grupului elen in Romania se ridicau, la finele primului trimestru, la 2,8 miliarde euro, iar activele Bancpost au fost de 2,4 miliarde euro, in urcare cu 4,3% fata de sfarsitul anului 2006.

"La momentul actual, negociem preluarea unei proprietati de birouri in Bucuresti, iar companiile din grupul EFG sunt potentiali chiriasi Aristotelis Karytinos directorul executiv eurobank properties

Dan Popa