Programul Rabla pentru apartamente

Imobiliare

22.07.2008 - Jurnalul National
Programul Rabla pentru apartamente
Criza economica mondiala a adus un concept interesant pe piata imobiliara romaneasca, schimbarea apartamentului vechi cu unul nou contra unei diferente de bani.
 
Investitorii de cartiere rezidentiale devin tot mai inventivi pentru a reusi sa-si vinda locuintele. Dupa ce au redus suprafata apartamentelor sau au venit cu oferte de vinzare "la rosu", cea mai noua propunere da posibilitatea proprietarilor de apartamente vechi sa le schimbe cu unele noi contra unei diferente de bani pe care o vor plati abia cind se muta in noua locuinta. Oferta apartine firmei care dezvolta  ansamblului Casablanca Residence, din cartierul Titan din Capitala. Aici compania Ram Global Group construieste sapte cladiri de 18 etaje, totalizind peste 1.200 de apartamente.
 
OFERTA. Cei interesati pot achizitiona un apartament nou fara sa plateasca avans, doar garantind cu apartamentul pe care deja il au. Este vorba despre un credit punte, oferit de finantatorul proiectului Alpha Bank. La finalizarea constructiei, ipoteca se muta de pe apartamentul vechi pe cel nou, iar pina atunci nu se plateste nimic. "Aceasta oferta este gindita pentru cei care au ajuns recent la un nivel de stabilitate financiara si nu au inca economii, dar au potential financiar pentru a contracta un credit ipotecar. Creditul punte compenseaza lipsa avansului", a declarat Cristina Cojocariu, reprezentantul Colliers.
PRET. Un apartament cu o camera care are o suprafata totala de 63,94 mp, din care suprafata apartament 43,38 mp, costa 82.229 euro, pret care include si TVA. O locuinta mai mare de 88 mp, din care suprafata apartament 62 de mp, care are un dormitor si o terasa de 14 mp, costa 117.215 euro, pret care include si TVA. In zona, un apartament confort unu, cu doua camere, se poate vinde acum intre 85.000 si 95.000 de euro.

Daniela Ivan