Producatorul Adeplast va investi 20 mil. euro in doua fabrici noi

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

29.10.2007 - Business Standard

Producatorul de materiale de constructii oradean Multistar Prod, transformat in societatea pe actiuni Adeplast, va investi, pana la finele anului viitor, 20 milioane de euro in doua fabrici noi: una de vopsele si tencuieli decorative, la Oradea, si una de adezivi si mortare uscate, la Ploiesti.

Fabrica de la Ploiesti va deveni operationala pana la sfarsitul lunii mai a anului viitor si va avea o capacitate de 180 de tone pe ora. “Pentru a putea finaliza programul investitional, am achitat din fonduri proprii toate avansurile catre furnizorii de utilaje, circa patru milioane de euro, restul sumei urmand a fi asigurat din credite bancare. In urmatoarele trei saptamani, vom depune cererea de finantare catre primele cinci banci romanesti”, a precizat Marcel Barbut, proprietarul companiei.

Pentru constructia unei a treia fabrici, societatea ia in considerare atragerea de fonduri de pe bursa, in urma listarii. Acesta a fost, de altfel, unul dintre motivele transformarii Adeplast in societate pe actiuni. “Fondurile pe care le vom obtine in urma listarii la bursa vor fi folosite atat pentru constructia unei a treia fabrici, cat si pentru achitarea creditului obtinut”, arata Barbut.

Barbut a precizat ca a fost aleasa deja compania de consultanta in vederea listarii societatii. El a mai aratat ca a renuntat la ideea atragerii unui fond important de investitii in urma conditiilor puse de acestea.

Compania si-a majorat si capitalul social cu 3,2 milioane de lei, ajungand astfel la 3,3 milioane de lei, fiind detinut aproape in intregime de Marcel Barbut. Presedintele Consiliului de Administratie al companiei a fost numit Rudolf Sutter, fost director de fabrica, urmand sa fie numit in aceasta perioada si un director financiar.

Cifra de afaceri a Adeplast S.A. din primele trei trimestre ale acestui an a fost de circa 25 milioane de euro, profitul net ridicandu-se la 3,6 milioane de euro. Anul trecut, compania a avut afaceri de 26 milioane de euro, iar pentru acest an si-a bugetat o crestere de pana la 41 milioane de euro.

“In urmatoarele trei saptamani, vom depune cererea de finantare catre primele cinci banci romanesti Marcel Barbut proprietarul Adeplast

 

Ovidiu Lefter