Pro Confort vrea investitii de 70 mil. euro in locuinte

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

04.11.2007 - Business Standard

publica pe 18.09.2007

 

Grupul de firme cu capital romanesc Pro Confort, cu activitati in domeniul hotelier, vizeaza derularea de investitii in valoare de circa 70 milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte mixte ce vor cuprinde si 1.500 de apartamente. Unul dintre proiecte va fi dezvoltat in sudul Capitalei, in zona Vitan-Birzesti.

Pro Confort a achizitionat deja o suprafata de teren de zece hectare in zona Vitan-Autovit, in apropiere de hotelul de patru stele Rin Grand Hotel, ce apartine tot grupului de firme. Pe acest teren vor fi demarate lucrarile la un proiect mixt ce va cuprinde 12 blocuri cu circa 1.500 de apartamente, un mall si un hotel. Lucrarile la intregul complex vor incepe in acest an si au ca termen de finalizare anul 2009.

“Avem terenuri in suprafata totala de circa 50 de hectare atat in Bucuresti, cat si in imprejurimi. Nu ne vom concentra pe un anumit segment al pietei, ci vom construi atat locuinte, cat si hoteluri si mall-uri”, a declarat pentru Business Standard Robert Negoita, unul dintre actionarii Pro Confort. Potrivit acestuia, finantarea va fi realizata in principal din surse proprii si o parte din credite bancare. Reprezentantii companiei au anuntat, in luna iunie, ca intentioneaza sa inceapa constructia unui proiect mixt, care va include un mall cu suprafata de 75.000 de metri patrati si spatii de birouri cu o suprafata totala de 50.000 de metri patrati.

 

Alexandru Urzica