Primul cartier privat din Vaslui

Constructii

14.04.2008 - Financiarul.ro
Primul cartier privat din Vaslui
Societatea bucuresteana "Advanced Home Concepts" SRL (infiintata in anul 2007), va dezvolta primul complex rezidential din Vaslui, in parteneriat cu firma locala "Uniserv" SRL, care a pus la dispozitie un teren in suprafata de un hectar. Ansamblul, denumit "Stefan cel Mare Residential Center", va fi situat in imediata apropiere a Spitalului Judetean Vaslui.
 
"Complexul este destinat clasei medie-plus si este compus din 6 imobile, cu 11 niveluri, dar cu un regim de inaltime de 6 etaje. Minicartierul se va intinde pe o suprafata de teren de 10.000 metri patrati si va avea in total o suprafata construita desfasurata de peste 43.000 mp. Imobilele vor avea 460 de spatii cu destinatia de locuinte si 50 de spatii cu destinatie comerciala", ne-a declarat Lucian Sabau, administrator al SC "Advanced Home Concepts" SRL.
 
Complexul este gandit in maniera de a oferi rezidentilor, pe langa locuinta propriu-zisa, si celelalte facilitati necesare unei familii moderne. Astfel, in cadrul "Stefan cel Mare Residential Center" sunt proiectate a se amenaja spatii comerciale cu destinatia de magazin alimentar, cafenea si restaurant, dar si spatii de servicii cu supermarket, centru de sanatate cu piscina, cabinet stomatologic, farmacie si gradinita. "Toate centrele comerciale vor avea acces liber din bulevardul principal si vor dispune de locuri de parcare in exclusivitate pentru clientii si vizitatorii acestora", a adaugat Sabau.
 
 
27 milioane euro investiti in sase blocuri
 
Investitia se va derula prin credit ipotecar, in parteneriat cu unitatile bancare, si se va ridica la o valoare estimativa de 27 milioane de euro. Dezvoltatorul a incredintat partea de lucrari de constructii societatii vasluiene cu care a demarat proiectul, SC "Uniserv" SRL. "Constructia propriu-zisa urmeaza a fi derulata pe parcursul urmatorilor sase ani, in trei faze succesive", ne-a mai informat Lucian Sabau.
 
Prima faza a proiectului este, deja, in curs de derulare si a inceput cu lucrarile la terasamente. In aceasta prima etapa se va ataca ridicarea unui imobil de 11 niveluri (trei niveluri in subsol, demisol, parter si sase etaje) cu o suprafata construita de 10.000 mp.
 
"Daca totul decurge conform planurilor, speram ca, pana la finele anului 2010, sa oferim vasluienilor in acest imobil un numar de 96 de apartamente si 20 de spatii comerciale", ne-a mai spus reprezentantul dezvoltatorului.
 
Etapa a doua va incepe in cel de-al doilea trimestru al anului viitor si se va intinde pe durata a doi ani, avand drept finalitate livrarea pe piata a 164 de apartamente si 20 de spatii comerciale. Faza a treia a proiectului va incepe in 2011 si va dura pana la finele anului 2014, oferind spre vanzare 210 apartamente.