Primii pasi pentru metrou in Drumul Taberei

PROIECTE / DEZVOLTARE

11.11.2009 - Ziarul financiar

Metrorex ar putea incepe in al doilea trimestru al anului viitor lucrarile la magistrala V, pe tronsonul Drumul Taberei- Universitate, avand in vedere ca in decembrie va fi organizata licitatia pentru executia structurilor statiilor, galeriilor si tunelelor. Valoarea estimativa a contractului va fi de 1,31 mld. lei (circa 310 mil. euro), fara TVA va avea o durata de trei ani si va fi finantat dintr-un credit de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si de la bugetul de stat.

"Saptamana viitoare vom semna acordul cu BEI pentru primirea unei finantari de 395 mil. euro. In acest context, nu vad motive pentru ca aceasta lucrare sa nu fie finalizata la timp. Circa 90% din terenurile pe care se va construi metroul apartine domeniului public", a declarat pentru ZF Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex.

Aceasta reprezinta prima etapa a procedurii de licitatie restransa, candidatii selectati urmand a primi invitatia de participare si documentatia de atribuire pentru etapa a doua. Sectiunea Raul Doamnei - Hasdeu are 11 statii, respectiv Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2 si Valea Ialomitei, unde se va situa si un depou subteran. Licitatia este impartita in patru loturi: Academia Militara-Opera, in lungime de 1,66 km, Parc Dr. Taberei-Academia Militara (2,54 km), Raul Doamnei-Parc Drumul Taberei (2,01 km) si Romancierilor-Valea Ialomitei, inclusiv depoul, in lungime de 1 km.