Primarul dezvaluie ca Mercedes a vrut sa vina la Sibiu

Imobiliare , PROIECTE / DEZVOLTARE

14.03.2008 - Sibianul
Primarul dezvaluie ca Mercedes a vrut sa vina la Sibiu

Concernul germano-american Daimler Chrylser, producator al Marcilor Mercedes, Dodge, Jeep, Chrysler si Smart a studiat recent posibilitatea deschiderii unei filiale in Sibiu. Dezvaluirea vine de la primarul Klaus Johannis, care s-a intalnit cu reprezentantii companiei.

Afacerea nu va fi parafata insa, deoarece Daimler Chrysler are nevoie de aproximativ 400 de ha de teren, suprafata de care Sibiul nu dispune in acest moment. "Am purtat cateva discutii la Sibiu cu delegatii companiei Daimler Chrysler, saptamanile trecute dar acestia au dorit sa tina pentru ei concluziile. Proiectul este inca in faza de cercetare, concernul dorind o extindere catre Europa de est, nu neaparat in Romania. Va spun sigur ca n-au vorbit concret nici cu autoritatile clujene si nici cu orice alte primarii din tara. Noi nu dispunem de 400 de ha, in conditiile in care cea mai mare suprafata pe care am avut-o vreodata este de doar 130 de ha, cat are Zona Vest", spune Klaus Johannis.

Testul Guvernului
Guvernul dar si autoritatile locale au tinut secreta pana acum, intentia celor de la Daimler Chrysler de a veni in Romania, chiar daca ambele institutii au incercat sa identifice cele 400 de hectare, care i-ar fi facut pe nemti sa aleaga Romania. In acest sens Guvernul a trimis la mai multe primarii din tara cate o solicitare de 400 ha de teren pentru un investitor, care sa indeplineasca si unele conditii in ceea ce priveste accesul la utilitati. SIBIANUL a scris despre asa zisul test al Guvernului in urma cu doua saptamani, precum si despre faptul ca Sibiul nu mai are terenuri in proprietate publica.
Executivul de la Bucuresti a insinuat atunci ca totul este doar un test si ca nu exista o firma gata sa investeasca in Romania, daca un astfel de teren ar fi identificat. Primarul Sibiului Klaus Johannis ii da de gol insa pe responsabilii din capitala si arata ca exista defapt o astfel de companie, ba mai mult una foarte celebra, Daimler Chrysler. Guvernul a ajuns in cele din urma la concluzia, ca Romania nu are 400 de ha utilizabile in acest moment.