Prima Casa: Sub 20% dintre dosarele aprobate sunt pentru locuinte noi

Imobiliare

26.08.2009 - Business standard

Doar 19,5% dintre dosarele aprobate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru achizitionarea de locuinte prin Programul “Prima Casa” sunt pentru apartamentele construite dupa 2008, spune Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca in ultimele trei zile institutia a primit aproximativ 160 de noi dosare, iar daca acest ritm va continua, fondul de un miliard de euro pus la dispozitie se va epuiza in circa zece luni. Dintre cele peste 1.200 de dosare primite, 147 au fost pentru garsoniere, 629 - pentru apartamentele cu doua camere, 319 - pentru cele de trei camere, iar restul - pentru apartamente cu patru camere si case.

Premierul Emil Boc a declarat sambata ca au fost cumparate deja 1.000 de locuinte prin acest program, adaugand ca se creeaza premisele deblocarii sectorului constructiilor. Reprezentantii constructorilor sunt insa nemultumiti si reproseaza Guvernului ca banii nu au fost directionati exclusiv pentru construirea de locuinte noi, lucru care ar fi impulsionat cu adevarat revenirea sectorului.