Prima Casa se poate vinde in primii 5 ani cu acordul Ministerului Finantelor

LEGISLATIE / REGLEMENTARI

17.06.2009 - Cotidianul

Senatorii din Comisia de buget-finante au adoptat, marti, cu unanimitate de voturi, un amendament la ordonanta privind instituirea programului "Prima casa", prin care se permite vanzarea imobilului in primii cinci ani de la achizitionare cu avizul Ministerului Finantelor.
 
Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Sorin Bota, care a explicat ca astfel se elimina munca suplimentara pe care statul ar urma sa o aiba in cazul executarii acestor contracte din programul "Prima casa". Statul ramane cu garantia neexecutata si isi recupereaza imediat banii, a argumentat senatorul PSD.

Pentru vanzarea inaintea expirarii termenului de cinci ani va fi necesar un aviz de la Ministerul Finantelor. "Daca proprietarul si-a gasit un client, automat vinde si banii merg in contul statului, pentru recuperarea garantiei", a spus Sorin Bota.

Senatorii asteapta si normele privind aplicarea programului “Prima casa” si in functie de acestea vor stabili ce alte amendamente vor face.

Sorin Bota a mai spus ca senatorii iau in calcul includerea in acest program si a actualelor credite aflate pe piata, prin refinantare, acolo unde titularii indeplinesc conditiile programului. "Ma refer aici, si discutia a fost destul de aprinsa cu privire la posibilitatea refinantarii creditelor care astazi exista pe piata, la cei care indeplinesc conditiile prezentei ordonante. Asteptam normele si in functie de acestea vom vedea daca e necesar sa facem o upgradare a legislatiei", a spus senatorul PSD.