Prima Casa noua, peste 60.000 euro

Imobiliare

17.07.2009 - Evenimentul zilei
Prima Casa noua, peste 60.000 euro

La Palatul Copiilor, din Capitala, s-a deschis azi primul targ dedicat programului. Intrarea este gratuita si poate fi vizitat pana duminica.

Prima casa noua depaseste, in general, suma maxima de 60.000 de euro, garantata de stat. Cei care vor sa se bazeze doar pe acesti bani pot achizitiona numai o garsoniera in Capitala sau o vila la rosu in comuna Berceni.

Cel putin asa arata ofertele din cadrul primului targ imobiliar dedicat programului guvernamental, ce se deschide astazi la Palatul Copiilor. Expozantii aduc aici si cateva oferte speciale pentru locuintele de doua camere la periferie, al caror pret ajunge la 55.000 de euro, plus TVA.

Vila, mai ieftina daca o faci in regim propriu

Printre atractiile targului se afla complexul de 80 de vile „Dealul Verde”, din zona Berceni-Vidra. Cea mai ieftina varianta are 95 metri patrati construiti si costa, la rosu, 41.000 de euro plus TVA. Cu toate finisajele, pretul ajunge la 61.000 de euro plus TVA.

Imobilele au curent electric, iluminat stradal, canalizare, apa din put propriu si drum pietruit, dar n-au gazele instalate. „Proprietarii au libertate de a-si alege propriul proiect, arhitect si constructor”, sustin cei de la Energutil Bucuresti.

Un sistem mai putin obisnuit se gaseste la compania AMVIC SRL, care propune 23 de proiecte de case complete. „La achizitionarea unuia dintre cele 23 de proiecte-tip, se plateste un avans de 12.500 lei cu TVA inclus, care se scade din contravaloarea produselor de constructie ce urmeaza a fi achizitionate, respectiv cofraje, ferestre, usi s.a.m.d. In situatia in care se doreste achizitionarea numai a cofrajelor termoizolante pentru un proiect din cele 23 tip, atunci se beneficiaza de o reducere de 30% din valoarea proiectului”, spun reprezentantii companiei.

Garsonierele de la periferie, cele mai ieftine

Apartamentele noi sunt ceva mai costisitoare: locuintele de doua camere costa, in general, de la 58.000 de euro (Confort City) pe la periferie si ajung la 70.000 de euro in zona Iancului (la Alfarom Holding), in timp ce garsonierele costa intre 50.000 (Fortuna Residence) si 60.000 de euro (Primavara Lujerului). Cele mai scumpe variante sunt penthouse-urile, care variaza intre 170.000 si 200.000 de euro. Organizatorii spera ca numarul de vizitatori sa ajunga la 10.000-11.000. „La editiile anterioare au fost cam 8.000 de persoane. Acum ne adresam in special celor interesati de «Prima casa», asa ca estimam ca vor fi mai multi”, afirma Cosmin Ivan, agent de vanzari Project Expo. Expozitia va fi deschisa pana duminica, iar intrarea va fi gratuita.

Totodata, acesta ne-a mai declarat ca va organiza o noua editie a targului in perioada 18-20 septembrie.