Prima Casa demareaza mai ales la BRD

Finante Banci

29.07.2009 - Cotidianul

 

A doua banca locala a trecut peste problemele tehnice invocate de alte institutii de credit si a acordat deja 30 de imprumuturi cu o valoare medie de 40.000 de euro.
 
BRD, al doilea jucator de pe piata bancara locala, a acordat 30 de credite in programul ,,Prima casa’’ si are in curs de aprobare inca 30 de dosare, a declarat Lucian Cojocaru, directorul comercial al bancii, citat de NewsIn . Valoarea medie a unui imprumut se ridica la 40.000 de euro. Avem aproximativ 4.000 de cereri de credit procesate in sistemul de scoring pentru 9.000 de clienti care si-au aratat interesul fata de program. Dintre acestea, circa 1.000 de cereri sunt demarate efectiv in diverse faze de procesare, iar 60 sunt deja avizate sau in curs de avizare la FNGCIMM", a spus Cojocaru.

El a precizat ca BRD va solicita suplimentarea plafonului aprobat de FNGCIMM, in cazul in care banca va epuiza suma deja aprobata de Fond. "In ritmul de astazi am putea epuiza plafonul in câteva luni si evident ca vom solicita redistribuiri, daca este cazul. Oricum, stiu ca Fondul are un mecanism de redistribuire din trei in trei luni", a mentionat Cojocaru. FNGCIMM a alocat un plafon de 171 de milioane de euro pentru creditele acordate de BRD prin programul «Prima casa». Mentionam ca mai multe banci locale importante, printre care BCR si Raiffeisen Bank, nu au inceput inca sa acorde credite din cauza unor neintelegeri de natura juridica in relatia cu FNGCIMM. Mai mult, ING, care si-a anuntat initial intentia de a participa la program, a renuntat si si-a construit un produs de creditare similar.