Prima Casa a scazut pretul apartamentelor de trei camere cu 10-20%

Imobiliare

15.07.2009 - Business Standard

Pretul apartamentelor vechi cu trei camere, din principalele orase ale tarii, au suferit reduceri cuprinse intre 10% si 20% pe parcursul celui de-al doilea trimestru, ca tendinta de raliere la cerintele programului “Prima Casa”, se arata intr-o analiza realizata de portalul de anunturi imobiliare.ro.

“Dupa luni de asteptare fara rezultate concrete, foarte multi proprietari isi pun acum sperante in programul «Prima Casa» si stabilesc preturile astfel incat, in urma negocierilor aferente, apartamentele lor sa se poata califica”, a declarat Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro.

In Bucuresti, preturile pentru un apartament cu trei camere au coborat de la o medie de 1.549 euro/mp, inregistrata la inceputul lunii aprilie, pana la 1.225 euro/mp, la sfarsitul lunii iunie. Pentru un apartament cu trei camere, de 71 mp, din Bucuresti se cer, in medie, 87.000 de euro. In Cluj-Napoca, la sfarsitul lunii iunie, pretul mediu cerut de vanzatori pentru un astfel de apartament a ajuns la 72.000 de euro, valoarea pe metru patrat fiind de 1.108 euro, oferte mai ieftine putand fi gasite in zone precum Gheorgheni sau Marasti. In Constanta, la sfarsitul celui de-al doilea trimestru, pretul mediu pentru un apartament cu trei camere, in suprafata de 70 mp, era de 65.000 de euro, rezultand un pret mediu de 929 euro/mp.