Prigoana propune: Casa Poporului sa devina mall. Parlamentul sa fie mutat in sediul Bibliotecii Nationale

PROIECTE / DEZVOLTARE

15.01.2010 - Money.ro
Prigoana propune: Casa Poporului sa devina mall. Parlamentul sa fie mutat in sediul Bibliotecii Nationale

Deputatul democrat-liberal Silviu Prigoana s-a decis sa depuna la Camera Deputatilor o initiativa prin care Parlamentul sa fie mutat la Biblioteca Nationala, iar Palatul sa devina un mall, dar nu cu magazine, ci cu sali de conferinte, cinematografe si alte locuri de petrecere a timpului liber, relateaza Realitatea.TV.

Prigoana spune ca au existat deja discutii avansate pe aceasta tema cu o serie de companii de entertainement.

"Aici vor fi cele mai mari expozitii si targuri de pe planeta in domenii de activitate variate: lansari de CD-uri, probabil o parte din festivalurile internationale se vor muta la Bucuresti. Asta inseamna bani, turism, transport, cazare, masa", a declarat Prigoana.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sustine ca in acest moment prioritatile Parlamentului sunt legate de reforma constitutionala: "In momentul in care vom avea o Constitutie asa cum romanii si-o doresc, adica cu parlament unicameral si cu un numar maxim de parlamentari in jurul cifrei de 300, atunci putem discuta si de mutarea Parlamentului. Sunt deschisa oricarei discutii".

Adrian Nastase: Casa Poporului se va transforma in cel mai mare mall din Europa

Actuala putere doreste sa mute Parlamentul in sediul Biblotecii Nationale, iar sediul actual al Parlamentului, Curtii constitutionale, Consiliului Legislativ, SECI, Centrului international de conferinte, spatiile strategice din zona subterana, etc  vor putea fi transformate in cel mai mare mall din Europa, consemneaza fostul premier al Romaniei blogul sau.

"Din informatiile mele, se pare ca actuala putere doreste sa “delocalizeze” Parlamentul. Fiind convinsi ca Parlamentul este o institutie inutila, se pregateste mutarea Parlamentului “unicameral” in sediul Bibliotecii Nationale, unde se are in vedere amenajarea Amfiteatrului in sala de sedinte. Se pare ca, in felul acesta, sediul actual al Parlamentului, Curtii constitutionale, Consiliului Legislativ, SECI, Centrului international de conferinte, spatiile strategice din zona subterana, etc, vor putea fi transformate in cel mai mare mall din Europa. Oricum, aceasta idee pare o continuare a formulelor de la inceputul anilor ‘90, cand lucrarile la Casa Poporului nu erau finalizate decat in proportie de 60% si cand se propunea transformarea cladirii in cel mai mare cazinou din Europa", noteaza fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, pe blogul sau personal.

"Nu m-ar mira. Oricum, scriind aceste randuri, mi-am adus aminte de o propunere de modernizare a statului parlamentar prin daramarea gardului care imprejmuieste cladirea. Am cautat in actualul buget sumele necesare a fi investite pentru a darama gardul construit inainte de ‘89 si care are o fundatie de 80 de cm. Nu i-am gasit. Evident, ar fi fost nevoie de sume foarte mari. Demagogia, in schimb, este pe gratis…", mai afirma Nastase.