Preturile caselor din Bucuresti vor avansa cu 15-20% anual

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

04.11.2007 - Curierul National

publicat pe 26.09.2007

 

PreÅ£urile locuinÅ£elor din BucureÅŸti vor creÅŸte cu 10% până la finalul acestui an, iar pentru următorii doi-trei ani analiÅŸtii imobiliari ai companiei Colliers International estimează o rată anuală de creÅŸtere cuprinsă între 15 ÅŸi 20%, informează NewsIn.
În a doua parte a anului vor fi lansate pe piaţă nu mai puÅ£in de 11 proiecte imobiliare care vor aduce în următorii ani 3.721 de apartamente într-o primă fază, potrivit ultimului raport al Colliers International. Åžase dintre aceste proiecte sunt localizate în zona de nord a Capitalei, care se va dezvolta ÅŸi mai mult odată ce infrastructura va fi finalizată, iar planul urbanistic pentru Pipera ÅŸi Voluntari va fi aprobat. Previziunile companiei imobiliare indică faptul că rata de vânzare a locuinÅ£elor va continua să crească în cel de-al doilea semestru din 2007 ÅŸi nu mai puÅ£in de 11.000 de apartamente vor fi tranzacÅ£ionate atât în complexurile rezidenÅ£iale, cât ÅŸi în clădirile vechi.
"Atât timp cât cererea va continua să fie mai mare ca oferta, preÅ£urile vor continua să crească. Cu 10% până la finalul acestui an ÅŸi cu o rată anuală de 15-20% în următorii doi-trei ani", se arată în raportul realizat de companie despre piaÅ£a rezidenÅ£ială.
În plus, odată ce vor fi daÅ£i în folosinţă ÅŸi cei 400.000 meri pătraÅ£i de spaÅ£ii de birouri din nordul Capitalei în următorii ani, analiÅŸtii imobiliari se aÅŸteaptă ca ÅŸi piaÅ£a rezidenÅ£ială din zonele în cauză să se dezvolte mult mai mult. "Estimăm că odată cu noile oportunităţi financiare acordate de instituÅ£iile bancare, numărul de locuinÅ£e tranzacÅ£ionate în proiecte imobiliare noi va creÅŸte ÅŸi va ajunge la circa 10.000 de unităţi anual până în 2010. Cu toate acestea, totalul de apartamente livrate în această perioadă va fi de doar 15.000", se mai arată în raportul Colliers. Colliers International este un parteneriat de companii de consultanţă imobiliară ce operează prin 240 de birouri în 51 de ţări.

Laurentiu Matache