Prefabricate Vest, investitii de sase mil. Euro

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 15.08.2007

 

Producatorul de blocuri BCA si pavele Prefabricate Vest Bucuresti vizeaza o investitie de sase milioane euro in marirea capacitatii de productie a liniei pentru blocuri BCA, in urma nevoii de a face fata cererii de pe piata.

 “Capacitatea actuala este insuficienta comparativ cu cererea de BCA de pe piata. Vanzarile acopera in fiecare luna tot stocul existent”, a subliniat Florin Ispas, director de marketing Prefabricate Vest. Produsele din BCA au cea mai mare pondere in totalul vanzarilor, iar reprezentantul companiei a apreciat ca investitia ar putea duce la cresteri ale cifrei de afaceri cu aproximativ 30%. Prefabricate Vest detine o cota valorica de 16% din piata de BCA.

In urma acestei investitii, care va fi finalizata in circa doi ani, capacitatea de productie de BCA va creste cu 90.000 de metri cubi anual, pana la 420.000 de metri cubi anual. In 2006, compania a finalizat o investitie de cinci milioane de euro in linia de productie BCA. Produsele din BCA sunt distribuite sub brandul Verblock, compania avand o retea de 500 puncte de vanzare.

Prefabricate Vest detine in Capitala o fabrica de produse din BCA si o unitate de productie a pavelelor si bordurilor.

In primul semestru al acestui an, compania a raportat o crestere a cifrei de afaceri cu 10%. Ispas a spus ca vanzarile de pavaje au contribuit cel mai mult la aceste rezultate. Pentru divizia de pavaje, compania a investit anul trecut zece milioane de euro, iar linia de productie are o capacitate de 1,8 milioane de metri cubi. Pe segmentul pavele, compania are o cota de piata de peste 30%.

Principalii concurenti sunt Elpreco Craiova si Elis Petresti. Pe segmentul BCA, principalii concurenti ai firmei sunt Simcor Oradea, Celco Constanta, Macon Deva si Elpreco Craiova.

Piata are o valoare de circa 150 milioane de euro, iar pentru acest an este estimata o crestere de peste 15%. Productia totala pentru acest an este estimata la circa doua milioane de metri cubi.

 

Ovidiu Lefter