Portughezii de la Plusvag dau startul, luna aceasta, construirii proiectului imobiliar din Barcanesti

Constructii

02.09.2008 - Curierul National
Portughezii de la Plusvag dau startul, luna aceasta, construirii proiectului imobiliar din Barcanesti
250 mil. euro, investitia in realizarea unui mall, spatii de birouri, de agrement si sport, precum si locuinte
Prima etapa a proiectului o reprezinta ridicarea centrului comercial
Dezvoltatorul portughez Plusvag va demara in aceasta luna, langa Ploiesti, constructia unui proiect imobiliar care va include ridicarea unui centru comercial, spatii de birouri, de agrement si sport, precum si locuinte, investitia ridicandu-se la peste 250 milioane de euro, a anuntat ieri compania, citata de NewsIn. Proiectul imobiliar din comuna prahoveana va incepe cu ridicarea mall-ului pentru care dezvoltatorul detine toate autorizatiile, iar autorizatiile ce tin de realizarea infrastructurii vor fi obtinute in circa 3 luni.

"Proiectul Barcanesti debuteaza in aceasta toamna prin ridicarea shopping-centerului, pentru ca mai apoi sa continue cu ansamblurile de birouri, zonele de agrement sportiv, iar in final cele de locuinte. Pentru mall, avem toate autorizatiile de constructie necesare, iar acum suntem in faza de organizare a santierului. in 2-3 luni speram sa finalizam cu autorizatiile de constructii pentru infrastructura, urmand ca imediat sa demaram lucrarile", au spus reprezentantii Plusvag.
Constructiile vor fi realizate in parteneriat public-privat cu Consiliul Judetean Prahova

Conform reprezentantilor companiei portugheze, proiectul imobiliar va fi construit pe o suprafata de peste 100 de hectare si va fi realizat si in parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova, avand ca termen de finalizare anul 2012. "Pe langa avantajele financiare rezultate din contract, la finalizarea constructiilor, 33 de hectare din suprafata ansamblului rezidential revin in proprietatea publica impreuna cu toata reteaua de drumuri si utilitati. Planul arhitectural al proiectului include si 16,73 hectare de vegetatie", a declarat administratorul Plusvag, Hernani Vaz Antunes.

Proiectul rezidential Barcanesti va cuprinde trei zone: Residential, Business si Commercial. Barcanesti Residential va fi format din blocuri compuse din parter si trei, respectiv opt etaje, precum si case cu toate facilitatile, la care se adauga doua gradinite, o biserica, o banca, un centru medical, un parc si un lac, dar si locuri de joaca si zone de agrement sportiv. Barcanesti Business va include pe o suprafata de 23,5 hectare, cladiri de birouri, un hotel de patru stele, locuri de parcare, restaurante, centre de conferinte, spatii verzi si o zona de sport si agrement.

La randul ei, Barcanesti Commercial Area va ocupa 16 hectare din suprafata totala a ansamblului si va presupune ridicarea unuia dintre cele mai mari mall-uri din Romania, prin dezvoltatorul Sonae Sierra, care are la activ constructia a alte 48 de mall-uri.

Diana State