Plaza Center, 50 mil. Euro profit din vanzarea Arena

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

16.11.2007 - Business Standard

Dezvoltatorul Plaza Center, companie controlata de grupul israelian Elbit Medical Imaging, care are in constructie si proiectul Dambovita Center din Bucuresti, a inaugurat cel mai mare centru comercial din Ungaria, Arena Plaza, in urma unei investitii de 333 mil. euro.

Plaza Centers a incheiat de curand un contract de vanzare a mall-ului cu fondul britanic de investitii Active Asset Investments Management. Pretul tranzactiei este de aproximativ 400 milioane de euro, peste valoarea de 333 mil. euro, estimata de companie pentru dezvoltarea acestui proiect.

Arena Plaza dispune de o suprafata neta inchiriabila de 67.000 de metri patrati si este dezvoltat pe un teren de circa 125.000 metri patrati. Centrul comercial a fost definitivat in mai putin de 18 luni.

La lansarea mall-ului din Budapesta, oficialii companiei au subliniat ca o mare parte dintre brandurile prezente in capitala ungara vor intra si pe piata romaneasca, odata cu lansarea Dambovita Center. “Avem o relatie de parteneriat stransa cu grupurile de companii care inchiriaza spatii comerciale in cadrul proiectelor noastre. Asadar, este posibil ca multe dintre brandurile prezente in Arena Plaza sa fie prezente si la Dambovita Center”, a declarat Luc Ronsmans, country manager Plaza Centers Romania.

Alexandru Urzica, Ovidiu Lefter