Planorama a fost vandut in totalitate si lunile viitoare se va livra primul turn

Imobiliare

26.08.2008 - Business Standard
Planorama a fost vandut in totalitate si lunile viitoare se va livra primul turn

Dezvoltatorul imobiliar israelian EuroHabitat a incheiat procesul de vanzare a apartamentelor din cadrul proiectului rezidential Planorama, situat in Sectorul 2 din Capitala, si urmeaza ca in septembrie-octombrie acest an sa livreze primul turn de locuinte, potrivit reprezentantilor companiei de bokeraj Neocasa, care se ocupa de vanzarea ansamblului.

“Dezvoltatorul a mai pastrat 50 de apartamente pe care nu vrea sa le vanda acum, in rest, am incheiat vanzarile”, a declarat pentru Business Standard Alexandru Dima, sales manager in cadrul Planorama. Cel mai mare pachet de apartamente a fost cumparat de fondul norvegian de investitii Romania Investmente, care detine 280 de unitati, adica un turn intreg. Potrivit lui Dima, norvegienii nu s-au hotarat inca sa inceapa revanzarea pachetului de apartamente achizitionat.

El a mai spus ca al doilea turn de locuinte se asteapta a fi livrat in martie-aprilie anul viitor, al treilea turn, la sfarsitul lui 2009 si, ulterior, ultimul turn, aflat in proprietatea norvegienilor. Constructiile au fost intarziate cu circa opt luni, principalul motiv fiind schimbarea antreprenorului general. Compania turca de constructii Yapitek a fost inlocuita cu Danya Cebus, parte a Africa-Israel Investments.

Intarzierile se vor reduce pe parcurs, dar nu total, cumparatorii urmand sa fie despagubiti pentru zilele de intarziere. Penalizarile specificate in contract sunt de 0,02% din valoarea locuintei/zi. Complexul Planorama reprezinta prima investitie a israelienilor de la EuroHabitat la nivel local. Fondurile necesare dezvoltarii proiectului se ridica la circa 60 mil. euro. Planorama va cuprinde 1.104 locuinte.

Alexandru Urzica