Piritex vrea afaceri in crestere cu 80%

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

04.11.2007 - Business Standard

publicat pe 17.09.2007

 

Piritex, comerciant de pardoseli, estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 85 milioane de euro, in crestere cu 80% fata de anul precedent, pe fondul dezvoltarii masive a retelei de distributie.

 “Anul acesta am dezvoltat diviziile Piritex care includ retelele de distributie si magazinele proprii al caror numar a crescut cu 80% fata de 2006. Pana la finele anului vom mai deschide maximum zece magazine si estimam o crestere organica a cifrei de afaceri pana la 85 milioane de euro”, au declarat oficialii Piritex.

Compania opereaza cu o marja medie de profit de 15%, potrivit reprezentantilor companiei.

Pe termen mediu, intentioneaza sa-si dezvolte reteaua de magazine in toate orasele cu o populatie mai mare de 30.000 de locuitori. Piritex opereaza, in prezent, o retea de 60 de magazine, dintre care aproximativ 18 unitati sunt in sistem de franciza. Pana in prezent, Piritex a investit aproximativ opt milioane de euro in Romania si intentioneaza sa-si extinda reteaua in Bulgaria si Serbia.

Compania Piritex din satul Negoiesti, comuna Brazi, judetul Prahova, este unul dintre cei mai mari distribuitori nationali de pardoseli calde. Compania distribuie mocheta, covoare, linoleum, parchet, adezivi si accesorii, asigurand si servicii de transport, montaj si intretinere a produselor comercializate.

 

Ionut Giusca