Pietele imobiliare din Romania si Bulgaria scad la brat

Imobiliare

14.04.2009 - Banii Nostri
Pietele imobiliare din Romania si Bulgaria scad la brat

Pietele imobiliare atat din Romania, cat si din tara vecina vor continua sa scada si sa inregistreze reduceri ale preturilor de pana la 25%. Conform raportului realizat de consultantul international de profil, Jones Lang LaSelle, ambele tari au avut ...
cresteri continue timp de sapte ani, insa acum, pentru prima data de la aderarea la comunitatea europeana, Romania si Bulgaria trebuie sa faca fata unei serioase stagnari a pietei.

Valoarea caselor si apartamentelor a scazut in ambele tari la sfarsitul anului trecut cu 4,1% rata trimestriala. In cazul capitalei bulgare, scaderea preturilor in ultimul trimestru 2008 a fost de 3,9%, in timp ce pe intreg anul a fost o crestere de 12,4 procente.

Cele doua tari se mai confrunta si cu nefinalizarea la timp a unor proiecte si abandonarea altora.
Datele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania arata ca tranzactiile imobiliare din Romania au scazut in primele doua luni cu 37,43% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daca in 2008 erau deja incheiate aproape 77.700 tranzactii, in 2009 au fost semnate doar 29.000 in perioada ianuarie - februarie.