Piata imobiliara, sub presiune

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

24.01.2008 - Jurnalul National
Piata imobiliara, sub presiune

Circa 3.000 de apartamente noi vor fi date in folosinta in acest an in Bucuresti. Este pri­mul an in care proprietarii se vor putea muta in casele pe care le-au contractat in marile complexuri rezidentiale.

Momentul adevarului pentru dezvoltatorii imobi­liari, dar si pentru cumparatorii care au achizitionat apartamente din faza de schita, inainte de inceperea constructiei, a venit. Pe parcursul acestui an o serie de mari proiecte imobi­liare vor aduce pe piata bu­cu­res­tea­na circa 3.000 de locuinte noi. Complexurilor Emerald Residence, Rose Garden, Green Lake, FeliCity, Edenia Titan, InCity Residences, Asmita Gardens vor livra locuinte cu un alt confort fata de blocurile vechi: locuri de parcare, parcuri si terase generoase, sali de fitness, dotari si finisaje moderne.

EFECTE. Cum vor schimba noile locuinte pietele rezidentiale din zonele respective? “Depinde foarte mult cum vor arata noile apar­ta­mente, cum va arata blocul in an­sam­blu. Daca vor fi bine lucrate si fi­nisate, atunci cota acestora va creste mult, in schimb, daca acestea nu se vor ridica la astep­tarile oamenilor este posibil ca fazele viitoare de dezvoltare ale respectivelor complexuri sa aiba de sufe­rit”, spune Ionut Bordei, director departament van­za­ri la compania imobi­liara Eurisko. Pe de alta parte, orice proiect nou um­breste blocul vechi, deci atractia va fi cu totul alta fata de aceste imo­bi­le. “Se va mari increde­rea in l­o­cuin­tele noi, pentru ca acum po­ten­tia­lii cumparatori vor putea vedea cu ochii lor cum arata blocul. Sa nu uitam ca toate aceste proiecte au prevazute si alte faze de dezvoltare si deci oamenii vad cum arata blocul construit si stiu ca la fel va arata si blocul pe care ei il contracteaza”, spune Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI). Ea adauga ca asta va tria dezvoltatorii seriosi de cei mai putin corecti, care nu si-au res­pectat obligatiile contractuale.

Daniela Ivan