Piata constructiilor din Romania - gaura de 150.000 de meseriasi

ANALIZE / COMENTARII , Constructii

01.11.2007 - Gandul

publicat pe 5.09.2007 

 

Cei mai căutaÅ£i sunt muncitorii care se ocupă de construcÅ£iile metalice, cei specializaÅ£i în montarea de gips-carton, de ferestre PVC, de aparate de climatizare ÅŸi laboranÅ£i, care certifică calitatea construcÅ£iilor

Deficitul de forţă de muncă din sectorul construcÅ£iilor este tot mai mare, pe măsură ce piaÅ£a se dezvoltă. La această dată, piaÅ£a construcÅ£iilor din România are nevoie de 100.000-150.000 de muncitori calificaÅ£i, în condiÅ£iile în care numărul angajaÅ£ilor din acest domeniu este de 360.000 de persoane.

"DiferenÅ£a ar putea fi acoperită de constructorii care lucrează în afara ţării, dar cea mai mare parte dintre aceÅŸtia se apropie de vârsta pensionării", a declarat directorul general al AsociaÅ£iei Române a Antreprenorilor de ConstrucÅ£ii (ARACO), Marin Cristea, la conferinÅ£a de lansare a ediÅ£iei din acest an a expoziÅ£iilor din domeniul construcÅ£iilor Camex BucureÅŸti. Cifrele arată că, dacă constructorii români  nu ar fi plecat să lucreze peste hotare, deficitul de forţă de muncă din această zonă ar fi fost acoperit.

Elena Cristian