Peste un proiect de locuinte "s-a tras Cortina": Ce fac cumparatorii celor 114 apartamente

PROIECTE / DEZVOLTARE

29.01.2010 - Ziarul financiar
Firma Cefin Real Estate Alpha, dezvoltatorul ansamblului rezidential Cortina Residence din Bucuresti, detinut de grupul Cefin si de fondul american de investitii Heitman, a intrat oficial in insolventa dupa o decizie a Tribunalului Municipiului Bucuresti, care a numit administrator judiciar firma BDO Business Restructuring.

Cefin Real Estate Alpha urma sa dezvolte un proiect format din 270 de apartamente in zona parcului Herastrau, dar constructia a fost oprita intr-un moment in care datoriile se ridicau deja la 24 de milioane de euro.
 
"Actionarul majoritar al proiectului, fondul de investitii Heitman, care detine 75% din proiect, a decis sa se retraga. Procesul de constructie se afla la stadiul in care structura este finalizata in proportie de 65%. Un numar de 114 apartamente au fost vandute", a declarat pentru ZF Stefano Albarosa, CEO al grupului Cefin, care detine 25% din firma intrata in insolventa.

Printre creditorii firmei se numara bancile Volksbank si Investkredit, dar si firmele Romprest Service si constructorul elen Edrasis Psallidas, entitati care au cerut la randul lor intrarea in insolventa a firmei. "Colaboram atat cu Volksbank, cat si cu Investkredit sa gasim o solutie pentru finalizarea proiectului in interesul oamenilor care au cumparat apartamente in acest ansamblu", a mai spus Albarosa.

Preturile locuintelor porneau de la 2.500 de euro/mp, astfel ca locuinta cea mai ieftina - o garsoniera de 76 mp - costa 169.000 de euro plus TVA. Proiectul trebuia finalizat inca de anul trecut.