Penthouse de 400.000 de euro, cea mai scumpa locuinta la tIMOn

Imobiliare

18.09.2008 - Business Standard
Penthouse de 400.000 de euro, cea mai scumpa locuinta la tIMOn
Cea mai scumpa locuinta scoasa la vanzare in cadrul Targului Imobiliar tIMOn-Invest, care se va desfasura in aceasta saptamana in Bucuresti, este un penthouse de 400.000 de euro, iar cea mai ieftina oferta este o garsoniera din Saturn, la un pret de 32.900 de euro, fara TVA, au anuntat organizatorii targului.

Cea mai ieftina locuinta din Capitala, scoasa la vanzare in cadrul targului, este o garsoniera cu o valoare de 52.000 de euro, suma care include TVA.

Evenimentul va avea loc intre 18 si 21 septembrie in Piata Constitutiei si va regrupa 50 de dezvoltatori si agentii imobiliare, care vor prezenta aproximativ 1.000 de proiecte, dintre care noua in premiera, care includ, in total, peste 15.000 de apartamente din Romania si Bulgaria.

In ultimele sase luni, preturile pe segmentul rezidential au scazut cu peste 10% la apartamentele vechi si au stagnat la apartamentele noi, in contextul in care ultimii ani au adus cresteri spectaculoase, de circa 30% anual.

Piata rezidentiala din Romania a intrat in blocaj odata cu aparitia primelor zvonuri legate de criza imobiliara globala. Aceste zvonuri au condus la o stare de asteptare si de inghetare a tranzactiilor. In prima parte a anului, numarul tranzactiilor cu apartamente noi s-a injumatatit fata de perioada similara a anului trecut.

George Sarcinschi