Pazo a semnat contracte cu Sun Plaza si Cocor Luxury Store

Constructii

29.09.2009 - Ziarul financiar

Compania Terraform, divizia de montaj pardoseli a grupului Pazo, importatorul placilor ceramice italiene Marazzi, va monta in perioada septembrie 2009-februarie 2010 gresie si faianta in valoare de 2,1 milioane de euro in sase proiecte comerciale si industriale din Romania si Bulgaria.
Cele mai mari contracte vizeaza montarea a 12.000 mp si 20.000 mp de placi ceramice in centrul comercial Cocor Luxury Store din centrul Capitalei, respectiv Sun Plaza din cartierul Berceni.
Terraform va monta in total circa 57.000 mp de placi ceramice in urmatoarele cinci luni, printre contractele castigate numarandu-se si proiectele Auchan Timisoara, Kaufland Medias, MegaPark din Sofia (Bulgaria) si turnarea a 10.000 mp de pardoseli industriale de beton pentru Koram Constructii, firma specializata in constructia de spatii industriale. Consumul de placi ceramice a scazut in primul semestru cu circa 30% fata de perioada similara a anului trecut, din cauza reducerii investitiilor in proiecte rezidentiale, cererea fiind in principal din partea proiectelor comerciale.
Terraform estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 4 mil. euro, dublu fata de nivelul inregistrat in 2008, avand in vedere contractele semnate si faptul ca multi jucatori mici din piata de montaj au dat faliment, sustine Tudor Baditescu, directorul general al Terraform. In acest context, compania si-a majorat anul acesta numarul de angajati cu 20%, ajungand la 70 de salariati.
Terraform este una dintre cele mai mari firme de montaj de pardoseli, avand la activ montati peste 500.000 mp de placi ceramice in proiecte precum Polus Center din Cluj, Liberty Mall din Bucuresti, Tiago Mall din Oradea, retelele Carrefour, Auchan, Cora. Compania s-a extins anul acesta si in Bulgaria si intentioneaza sa patrunda si pe alte piete din regiune.
Grupul Pazo, controlat de oamenii de afaceri Lucian Azoitei si Cosmin Paun, mai detine pe langa Terraform, compania Hidrotek International, reprezentantul Jacuzzi in Romania si firma Pazo, care distribuie placi ceramice italiene Marazzi.