Patronul Universul, proiect de 500 mil. Euro la Brasov

Imobiliare

21.04.2008 - Business Standard
Patronul Universul, proiect de 500 mil. Euro la Brasov

Proprietarii tipografiei Universul din Bucuresti au achizitionat, de la omul de afaceri Ioan Neculaie, patronul FC Brasov terenul fabricii Prefa Brasov, pe care vor incepe, in aceasta toamna, constructia unui complex care va include circa 10.000 de apartamente si spatii comerciale si care va necesita o investitie de 500 milioane de euro.

“Proiectul va cuprinde zece blocuri-turn cu o structura de 20-30 de etaje, spatii comerciale si probabil un hotel, va avea o suprafata construita totala de 600.000 de metri patrati, din care 500.000 de metri patrati vor reprezenta suprafata rezidentiala. Lucrarile vor incepe in luna septembrie si se vor derula in trei etape, iar finalizarea integrala a proiectului este programata pentru anul 2013”, a declarat pentru Business Standard Jonathan Mann, actionarul majoritar al firmei Universul.

Complexul reprezinta prima investitie imobiliara din Romania a firmei Universul si va fi dezvoltat pe terenul fabricii Prefa, cu o suprafata de 100.000 mp, care a fost achizitionat in luna iulie a anului trecut de la omul de afaceri Ioan Neculaie, la un pret de aproximativ 50 milioane de euro. Finantarea proiectului va fi asigurata din credite contractate de la Piraeus Bank si din surse proprii ale companiei, a precizat Mann.

George Sarcinschi