Patronul Siretul Pascani, proiect de 200 mil. euro

Constructii

14.04.2008 - Business Standard

Omul de afaceri Viorel Roman, care controleaza indirect producatorul de confectii Siretul Pascani, va investi circa 200 milioane de euro, impreuna cu alti trei parteneri, pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar in localitatea Sabareni, din judetul Giurgiu.

“Proiectul va include spatii comerciale si rezidentiale cu o suprafata construita de 200.000 de metri pa- trati, din care magazinele vor ocupa 30.000 de metri patrati. Speram sa obtinem autorizatia de constructie pana la sfarsitul acestui an, iar termenul de finalizare a lucrarilor este programat pentru urmatorii patru-cinci ani”, a declarat pentru Business Standard Viorel Roman.

Ansamblul va fi dezvoltat pe un teren de 100 de hectare, achizitionat in 2007 cu 12 milioane de euro si va include 664 de vile si 83 de blocuri cu peste 1.000 de apartamente. Suprafata totala desfasurata a intregului proiect va fi de aproximativ 400.000 mp.

Beneficiarul proiectului va fi compania Green Residence, care are ca actionar principal firma Scala Real Estate din Iasi, companie care detine si pachetul majoritar al Siretul Pascani si care este controlata indirect de Viorel Roman.

Roman nu a dorit sa comunice numele celorlalti parteneri. Potrivit datelor Registrului Comertului, Scala Real Estate are doi actionari, Nicoleta Atodiresei si Elena Damian.

George Sarcinschi