Patriciu vrea sa toarne asfalt peste firmele din jurul lui Basescu

ANALIZE / COMENTARII , Constructii

09.11.2007 - Cotidianul
Patriciu vrea sa toarne asfalt peste firmele din jurul lui Basescu

Desi le va vinde probabil bitumul fara de care nu se mai pot face sosele in 2008, petrolistul i-a numit mafioti pe „traditionalii“ constructori de drumuri Besciu si Casuneanu. Taberele politice s-au invrajbit si ele.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a atacat dur joi societatile care se ocupa de asfaltari si intretinerea drumurilor, spunind ca din cauza lor bitumul polimerizat realizat de rafinaria Vega, parte a grupului Rompetrol, nu a fost folosit pina in prezent pe sosele.

Reactia omului de afaceri vine dupa ce ziarul Cotidianul a relatat despre existenta unui ordin emis in octom-brie de Compania de Autostrazi (CNADNR) care a impus ca, din 2008, constructia si reparatia de drumuri sa se faca doar cu bitum polimerizat. Aceasta in conditiile in care, din august, rafinaria Vega este singurul producator local al acestui material.

Presedintele Rompetrol i-a numit pe drumari „mafioti si bisnitari“, afirmind ca acestia se afla in cirdasie cu politicienii pentru a nu se permite introducerea unui produs mult mai bun care ar determina o scadere a costurilor cu intretinerea drumurilor. „Pastrarea solutiilor tehnice actuale reprezinta un atentat la banii publici. Acesti constructori fosti chelneri si receptioneri vor doar sa suga din banii publici, pentru ca aducerea drumurilor nationale la standarde europene i-ar lasa fara obiectul muncii“, a spus Patriciu. Acesta nu a nominalizat, dar aluzia a fost facuta la adresa lui Dan Besciu, patronul Euroconstruct Trading si apropiat al lui Traian Basescu. El s-a mai referit si la „unul dintre acei care le cumpara copiilor Bugatti Veyron, masina de peste un milion de euro“. Este vorba despre Costel Casuneanu, patronul Pa&Co International, un alt apropiat al presedintelui. Ambii au beneficiat de con-tracte din partea statului.

Florin Cojocaru, Doru Cireasa