Patriciu vrea sa scoata actionarii minoritari din Fabian

Imobiliare

16.02.2009 - Ziarul financiar
Patriciu vrea sa scoata actionarii minoritari din Fabian

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care controleaza prin fondul Black Sea Global Properties (BSGP) 99,1% din actiunile fondului imobiliar Fabian, intentioneaza sa preia integral compania listata pe bursa de la Londra, a anuntat BSGP. "BSGP anunta acei actionari ai Fabian Romania care nu au acceptat oferta ca titlurile lor vor fi achizitionate ostil, ca urmare a provizioanelor stabilite in articolul 18 a legii companiilor din 1991, acum dupa ce detine mai mult de 90% din actiunile companiei.

Procedura achizitiei ostile ar putea fi finalizata pana la 30 martie 2009 sau la putin timp dupa", se arata intr-un anunt al BSGP. Oferta lui Dinu Patriciu de a prelua integral cele 50,8 milioane de actiuni ale Fabian pentru un pret de 1 euro per actiune a expirat pe 29 ianuarie, data la care majoritatea actionarilor acceptasera tranzactia care evalueaza fondul la circa 50 mil. euro.

Prin achizitia Fabian, Dinu Patriciu a preluat o firma implicata in sapte proiecte de birouri si patru rezidentiale, cu o valoare de piata estimata la 138,3 milioane de euro, dar care are si credite contractate de 76,1 milioane de euro. Cele mai importante proiecte ale Fabian sunt cladirile de birouri Baneasa Business Center si Cubic Center (aproape finalizata in Pipera) sau ansamblul rezidential New Town, aflat in constructie in Dristor.