Patriciu si Erste s-au asociat in imobiliare

Imobiliare

28.05.2008 - Business Standard

Immorent, parte a grupului Erste, grupul Rompetrol si familia Patriciu vor dezvolta in parteneriat un proiect imobiliar de 300 milioane de euro in nordul Bucurestiului, cu o suprafata de 150.000 de metri patrati construiti, care va include si noul sediu al companiei petroliere, potrivit unui comunicat al Rompetrol.

Ansamblul, denumit Smart City, va include noul sediu al grupului Rompetrol si va fi compus din cladiri de birouri de clasa A, totalizand 50.000 de metri patrati, spatii comerciale si locuinte pe o suprafata de 100.000 de metri patrati.
Finantarea va fi asigurata de Erste Bank, iar ansamblul va fi construit in zona lacului Baneasa.
La inceputul lunii mai, Immorent a anuntat ca va dezvolta un proiect imobiliar in parteneriat cu un investitor roman, iar lucrarile de constructie, initiate in a doua parte a anului 2009, vor dura sapte-opt ani.

Cladirea unde va functiona sediul Rompetrol va avea 110,7 metri inaltime, urmand sa fie una dintre cele mai inalte constructii din Bucuresti.

Totodata, in luna martie, Dinu Patriciu a declarat ca Rompetrol va construi in urmatorii doi ani, in asociere cu un fond de investitii imobiliar, un nou sediu central al grupului, amplasat pe un teren situat in spatele Casei Presei din Bucuresti, precum si birouri destinate inchirierii si 1.000 de apartamente, proiect in valoare de 200 milioane de euro.

Dinu Patriciu, fondatorul grupului Rompetrol, si-a vandut, anul trecut, pachetul majoritar de actiuni catre KazMunaiGaz din Kazahstan.

Marius Serban